Hei.

Jeg hadde en sånn fin plan for kvelden..

Planlagt ankomsttid hjem var halv seks. En halvtime til å pakke ut, en time til kveldsmat og barnetv og så få Dis i seng sju. Yme burde sove før åtte og så skulle kvelden ligge der blank og urørt for min del.

Jeg skulle planlegge bilder til Instagramkontoen min, skrive et blogginnlegg, planlegge litt blogg fremover og se noen live-sendinger på Facebook.

Første ledd for at dette skulle gå bra var at ingen unger måtte sovne på turen hjem. Det gikk faktisk bra. Et par av dem spydde, men slikt har vi spyposer og rutine på så det gikk bra. Og ingen sovna!

Vi var hjemme halv seks. Pakket ut på en halvtime. Det bød på litt utfordringer å få sett barnetv, for Henning har montert noen j… høytalere og en forsterker i stua mens vi var borte. Etter to telefoner til ham så vi endelig på Mikkes Klubbhus. Jeg kan ikke si at Mikkes Klubbhus er noe bedre å høre på med 7 høytalere kontra en lydplanke.

Klokka sju gikk jeg og Dis opp. Pusset tenner, leste bok. Og så var det stopp gitt. Feriemodus. Her var ingen tegn til hverken gjesp eller Ole Lukkøye. Kraftig forsinket var klokka derfor nesten halv ni da jeg dro en motvillig Yme opp trappa.

Han var sur. Det finnes ingen rettferdighet i verden. Voksne får være oppe, barn må legge seg. Så grusomt urettferdig og helt uforståelig. En lengre samtale om at livet er urettferdig, deal with it, gjorde at klokka jo var langt, langt etter min timeplan da jeg gikk ned trappa igjen.

Jeg smurte meg kvelds og hadde akkurat satt tennene i skiva da tassende skritt hørtes på loftet…

“Æ hadde jo ikke tænkt å søv aleina!!” Dis var meget molefunken der hun sto i frosttøflene sine og lurte på hvor jeg hadde tatt veien..

Få barn, sa de…. De blir så koselig, sa de… Da har de ikke sittet her og ventet på at pustelyden skal få den riktige regelmessigheten for at man skal kunne snike seg ut..

Men på den positive siden. Når mammaen slett ikke fikk planlagt noe som helst i kveld så tok Isa ansvar. Hun har sett seg lei på mas om å dekke bord, ta ut av oppvaskmaskin og klesvask. Så nå har hun laget arbeidsliste! Ingen slipper unna, heller ikke Dis. Jeg liker spesielt ansiktene bak oppgavene. De er gradert etter hvor populære oppgavene er. Alle har også en fridag hver.. i allefall ungene.. Så da så… håper det blir noen telefoner på vakt i morgen for jeg har fått vaskeromtjeneste..