Hei.

I dag har jeg hatt fri. Faktisk skal jeg ha fri hele uka. Ungene har høstferie, vi skal en bitteliten tur i vogna og så skal jeg og ungene hjem til Kvina. Det blir kos.

Men i dag var planen brød. Jeg har funnet en oppskrift som smaker godt, de blir myke og de er passe grove. Det er hvetemel og sammalt hvete, litt havregryn, surmelk, honning, vann og salt.

Men jeg får de ikke helt til. Jeg har til nå brukt brødformer. Men det som skjer er at de hever seg fint opp og så bare ramler de ned over kanten på brødformen. Så hvert brød får en snurrebart på toppen.

Så i dag prøvde jeg uten brødformer. Tre brød i en langpanne. Fiasko.De este utover og ble til riktig fine flate brød.

Så jeg satte ny deig. Litt større deig, sånn at det skulle bli fire brød i ei langpanne. Og de hevet fint. Helt til de siste ti minuttene i ovnen. Da klappet de sammen og fikk samme høyde som langpanna..

Henning mener svaret er å kjøpe større brødformer. Men er ikke brødformer standard størrelse? Jeg lurer på om jeg skal ha mindre gjær i. Sånn at de hever saktere og mindre luft dannes? Men jeg aner jo ikke. Jeg vet bare at jeg er veldig sur, for brødene er skikkelig gode på smak så jeg vil få dem til.

Men i kveld trøster jeg med med at sconesene jeg laget til kveldsmaten i allefall ble perfekte. Kjempegode og med rosiner og nøtter akkurat som jeg liker dem..

Så får jeg bære over med at alle andres fat så sånn ut når vi var ferdige. Forstå det den som kan..

3 Kommentarer on Hva gjør jeg feil??

  1. Du har etterhevet brødene i brødformene for lenge når de renner over kanten under steking, prøv å etterheve i kun 20 min 😊

  2. For mye gjør muligens. Prøv lsngtidsheving om du har tid. 🙂
    Og brødform kommer i flere størrelser.
    Vi bruker visstnok 1,3 så da jeg kom hjem med 1,6 fikk jeg strengt blikk fra bakeren. Nå måtte han nemlig endre på ligningen for brøddeigen. (ja han et ingeniør og liker oppskrifter på milliliteren. :p)

  3. Sterkere varme og kortere steketid? Aner ikke jeg altså, synes bare de så litt bleke ut. Tenker at da blir skorpa litt hardere og de kanskje ikke faller så lett sammen? Brødformer er vanligvis på 2 liter og jeg tror ikke det finnes større, men jeg garanterer det ikke. :o)

Stengt for kommentarer.