Hei.

Lørdag dro jeg, Henning, Eir og Isa til byen. Det har blitt høst, skolen har startet, og som den berømte julekvelden kommer den høsten like bardust på hvert år.

Jeg vet ikke hva som skjer med ungers føtter i løpet av en sommerferie, men sko som var både passelige og romslige i midten av juni passer altså ikke lilletåa en gang når vi bikker 15. August. Noen, det vil si noen x 3 trengte både gymsko og innesko. Andre trengte også støvler og regnklær. Noen så på mammaen som om hun var født og oppvokst på Jupiter da hun mente at det går da an å bruke dress ute selv om man har begynt på skola. Opptil flere storesøsken sendte støttende kommentarer og oppgitte blikk i retning mor så da måtte enda fler ha bukse og jakke som tåler litt regn og søle. Noen trengte gortexsko og andre dockboots og i det hele tatt så gråt Henning på tur til byen.

Mannen bak kassa på sports outlet var meget blid og fornøyd da vi gikk. Det var forsåvidt jeg også for vi gjorde opptil flere scoop på salg!

Men vi var ikke helt i mål så vi svinset inn på XXL for å finne de siste gymskoene.. de fant vi ikke, og det var like før det skjedde utøvelse av grov vold da ekspeditøren så på Isa og sa at når man har kommet opp i størrelse 35 da må man lære seg å knyte sko, ikke be om borrelås…. for å si det sånn så tjente DIN SKO stort på uttalelsen og Isa kommer nok ikke til å handle på XXL resten av livet. Til opplysning, DIN SKO har sko med lyse såler og borrelås i størrelse 35.

Men tilbake til XXL. For der var den jo. Ymes våte drøm. Slackers Ninjaline introsett… en jekkestropp som tåler noen tonn, syv klatrehinder… til å feste rundt noen trær.. Vi så etter det i sommer, men de var alltid utsolgt. Nå sto det og glitret foran oss i all sin prakt.

Vi kjøpte det. Og noen ble mer enn lykkelig da vi kom hjem. Og måtte ut. Og lete etter trær. I øspøsregn. Sammen med faren. Som utmattet etter en lang dag med skokjøp egentlig ikke hadde tenkt å montere en hinderbane klokka ti lørdag kveld.

Vi satte den provisorisk opp mellom huskestativet og en verandabjelke. Og med fare for at verandaen skulle ramle ned fikk Yme svingt seg litt.

Søndag morgen bar det ut. For permanent oppsett. Henning har heldigvis både grunnkurs og kurs for viderekommende i bruk av jekkestropp. Det sammen med god praktisk sans, en borr som kan borre i berg og snekkerkumnskaper gode nok for hjemmebruk ble det altså et meget bra resultat.

Yme er fornøyd. Han har vært 40 ganger i den i dag. Alle deltagere i mesternes mester har prøvd seg ganger flere. Det ble tilslutt en spennende duell mellom Espen og Andreas der Espen vant.

Han kommer seg nå til hinder fire men måtte gi seg da det gikk hull på den store vannblemma og handflata ble hudløs. Nå må vi til Bodø for å kjøpe sykkelhansker, det baller på seg…

https://casadidriksen.com/wp-content/uploads/2018/08/img_1351.mov