Hei.

Da jeg var lita var vi alltid ei helg av ferien i Charlottenberg hos tante Olga og onkel Sune.

Det varierte hvor mange vi var. Noen ganger en hel haug og ungene måtte ligge i telt ute. Andre ganger bare oss og onkel og tante og guttene deres.

Det var stekt flesk, det var makaronistuing. Det var grillede fleskeben og det var kreps. Det var glade voksne i hagen og på verandaen og unger som snek seg til å se filmer de ikke skulle se på tv inne.

Det var svensk godis og svensk brus og det var gigantisk pizza etterhvert som pizzeriaene gjorde sitt inntog. Før det var det korv med mos fra grillen. Og spesial.. korv i brød med mos på toppen.

Det var sommer, det var ferie. Det er noen av de beste sommerminner jeg har.

I helga er vi hos tante og onkel. Mamma og pappa er med. Vi har sittet på verandaen, det har blitt spilt Lasse Stefanz og Håkon Banken og Eir har himlet med øynene og fnist akkurat som jeg gjorde. Etter at hun snek seg til å se krim på tv fordi ingen fulgte med.

Vi har spist pizza og Isa har danset barfotet på plena under epletrær. Dis har gumlet svensk potetgull og drukket MER fra boks og levd livet i Charlottenberg og Yme har sprunget 1500 meter i hagen mens tante Olga tok tiden.

I morgen er det stekt flesk og makaronistuing. Og kreps til kvelds. Verdens beste som bare onkel Sune kan lage. Før det skal onkel Sune ta med Yme til utegymmen nede i skogen. Så han får trent litt.

Det som har tilkommet Charlottenberg siden jeg var lita er Olav Thons kjøpesenter. De er en del av ungenes sommerminner. Godtebutikken, lekebutikken. Dollarstore med billig sminke. I min barndom var det det enorme teltet på grensa der man brukte feriepengene sine. Innpakningen er noe ulik, ellers er det ganske likt. IPader har overtatt for svenke blad med Kalle Anka og 91’an.

Tante og onkel er litt eldre, men det synes ikke. Når man sitter der på verandaen en sommerkveld, med Lasse Stefanz og en fnisende elleveåring er det som om tiden skrus 30 år bakover og man er elleve selv.

Det er sommerminner. Som er mine, men som ungene overtar. Jeg håper jeg får lage mange mange flere.. Syden kan ha det så godt, eksotiske reisemål likeså. Sommer på onkel Sunes veranda er det beste. Aller beste!

3 Kommentarer on Helg i Charlottenberg….

  1. Så koselig å lese om Charlottenberg og å se tante Olga – det er lenge siden jeg så henne. Neste sommer kanskje vi kan få til å si hei till hverandre når når jeg bor Arvika 🙂

Stengt for kommentarer.