Hei.

Det startet som en riktig trivelig dag. Vi tok frokosten ute. Stekte pølser og eggerøre. Det falt i smak. Også hos tretusen fluer. Isa var sånn passe begeistret for frokost i det fri. Eir mest oppbrakt over å bli vekket tidlig for andre dag på rad.

Soveferien hadde du hjemme, sa jeg. Nå er det opplevelsesferie!

I følge Eir var det ikke særlig til opplevelse å sitte i midten i baksetet og forsyne tre småsøsken med DVD-filmer og drikkeflasker etter ønsker.

Vi kom oss avgårde og tok en lang og trivelig is-stopp ved Storelgen. Storelgen er fin. Nå har den fått selskap av en kiosk som solgte både is, frossen yoghurt og sorbet. Alle var ved godt mot da vi satte oss i bilen igjen. 3,5 timer til ankomst Setskog, mormor og oldemor.

Jeg satt fordypet i Instagram og #storelgen da jeg hørte Henning si: “Hvorfor vil den ikke dra?”

Altså. En splittende ny Volvo. I allefall bare et år gammel. Den har ikke gitt fra seg så mye som et host siden vi fikk den. Den har gått som en sveitsisk klokke og bedre enn det. Nå var den tydeligvis syk.

“Begrenset yteevne” hva betyr nå det da? Den ville liksom bare daffe i 70, ikke kjøre fortere. Da ble den sliten og laget suselyd…

Volvo on call. En fantastisk sak. Man trykker på en knapp i taket og etter en liten stund kommer en stemme “Hei, dette er Christoffer, hva kan jeg hjelpe deg med?”

Christoffer mente at vi nok kunne kjøre til nermeste tettsted. Bilen ville si fra dersom vi måtte stoppe helt. Så vi lusket oss videre.

Ved Østerdalen hotell svingte vi inn. Da turte vi ikke mer. Den stakkars bilen hadde kjempet seg opp de siste bakkene der og var helt utslitt stakkars. Vi trykket på knappen i taket igjen.

Jeg lover, det der abonnementet på Volvo on Call skal betales med lutter glede heretter. Nå var det ikke Christoffer som svarte men Joakim. For en flott kar han der Joakim var. På null komma svusj hadde han sendt avgårde bergingsbil som skulle ta bilen på planet og vogna bak og kjøre oss til Elverum. Leiebil med plass til seks og krok for å dra ei vogn på sine tonn forsto til og med vi at han ikke kunne hoste opp på en søndag ettermiddag. Men “han hadde lov å bruke vett og skjønn slik at overnatting måtte vi få”

https://casadidriksen.com/wp-content/uploads/2018/07/img_0168.mov

Mannen som kom med bergingsbilen var raskt på pletten, vi rakk knapt å spise opp isen vi kjøpte på Østerdalen hotell.

Så satt vi der. Jeg og ungene. På planet til en bergingsbil. Med aircondition og så østerdalen suse forbi. Henning satt i bergingsbilen. Den hadde ikke aircondition. Stakkars dem…

Viking leverte oss på Elverum Camping. Bilen virker jo litt så vi kjørte selv inn vogna. Campingen var kjempetrivelig, servicen i ekspedisjonen upåklagelig. Vi har strøm, dusj er inkludert i ubegrenset mengde og de har WiFi som faktisk fungerer å streame det man vil på. Og lekeplass og badestrand og badetemperatur på  24 grader i Glomma.

Ok, så er det kjipt at bilen ikke funker som den skal. En smule uvisst hva morgendagen bringer. Leit at vi ikke kom frem til mormor og oldemor i ettermiddag.

Men vi er på camping, vi har badet, Isa traff ei jente på lekeplassen hun har lekt med i hele kveld. Vi har bare møtt trivelige folk og fått masse hjelp. Og tror dere ikke en som jobber på Volvo her kom bort og sa hei. Han så når vi kom og venter på Henning i morgen tidlig for å se på bilen.

Vi liker Volvo. Ting funker. Også når de ikke gjør det. Og vi lider ingen nød. Derimot har vi fått se et sted vi ellers alltid kjører forbi. Fordi det enten er så sent på kvelden, eller så tidlig på morgenen. I morgen har vi en løslig plan om Skogbruksmuseet. For vi har ikke så stor tro på at ting løser seg helt før lunch. Kanskje må til og med mormor komme opp og hente noen unger.

Men det løser seg. Det gjør alltid det. Og Eir fikk i allefall en opplevelse på ferien. Om ikke helt den hun hadde tenkt seg…

1 Kommentar on Volvo on call.

  1. Så bra at alt ordnet seg.Elverum er jo en veldig hyggelig plass å være.
    Sa til mannen min at jeg også vil ha ny Volvo med on call.Det var jo superpraktisk!!Vi har bare 2 gamle veteranbiler.
    Kos dere på ferie og så får vi håpe det ikke er noe alvorlig galt med bilen

Stengt for kommentarer.