Hei.

I går hadde Henning bursdag. 30 juni er altså en håpløs dato. Den kommer mer overraskende en den berømte julekvelden på kjærringa. Hvert år. Som regel får jeg et anfall av å denød når jeg tre dager før finner ut at jeg også i år er alt for sent ute for å gjøre noe ut av den bursdagen.

Nå hadde jeg litt flaks i år da. For Henning skulle jobbe hele bursdagen og jeg hadde vakthelg. Men en liten gave og en kjapt sammensmurt kake burde man jo kunne klare.

Lykken sto meg bi. Det var åpning av sommerbutikker på kirkestedet. Mens Yme fanget pokemons og erobret Gildeskåls pokegym, Dis ranet bordene for kake og mamma forsøkte å holde styr på dem kjøpte jeg altså ei lue fra FOGG. Klærne fra FOGG er fine. Og brukes sågar av kongelige. At lua bærer navnet til fjellet Henning jobber under er jo også passende.

I tillegg har vår kjære campingvenninne startet utsalg av bilder og kort så bursdagskortet var også i boks.. Søk på Linemor på facebook så finner du henne og bildene hennes.

Med gave og kort i boks manglet bare kake. Eir meldte seg frivillig. Jeg foreslo at vi kjapt kunne smøre sammen en Daimiskake og hive i fryseren.

Neida. Jeg hadde vist Eir en oppskrift på krokankake. Vi snakker hjemmelaget sukkerbrød som må nå en høyde høy nok til å kunne deles i tre, vi snakker hjemmelaget krokan, vi snakker dynking i hjemmelaget sukkerlake og vi snakker to ulike kremer som skal blandes med stor risiko for at de skal skille seg. Et aldri så lite dagsprosjekt. Det var kaken Eir bestemte seg for å lage. Med mammen som slave..

Krokan er en sånn ting som jeg tenker vokser i hylla på butikken. Ikke ante jeg at man lager det av sukker og mandler.. Eir hadde full kontroll..

Å bruke en halvtime på å lage en sukkerlake bare for å dynke kaka med… hva gir du meg. Når den i tillegg inneholder mer rom enn jeg noen sinne har drukket… men “alkoholen koker jo bort mamma, er du helt teit eller” Joda, det ble sukkerlaken sin skal jeg si dere.

Sukkerbrødet var flott og høyt og falt bare sånn passe sammen etter at det kom ut av ovnen. Fortsatt mulig å dele i tre.

Vaniljekrem. Med vaniljestang, eggeplommer og ti ting som kan skjære seg.. f.eks å piske denne tynnflytende greia uten at det spruter ned kjøkkenet. “Mamma, æ hørte du vræla SKRU DEIN A, SKRU DEIN A!” Isa lurte litt på hva som egentlig skjedde etter leggetid..

Vaniljekremen skulle blandes inn i smørkremen som ble laget av romtemperert smør og melis.

Så var det montering. Tre lag må vite. Med romlake, krem og krokan..

Den fikk godgjøre seg i kjøleskapet over natten før Eir pyntet den og hadde på krokan på utsiden i dag..

Og altså, takk til Eir som sto på sitt.. og gikk for krokankake og bakte en hel dag. For den kaka… den var altså j……. god!! Helt nydelig. Anbefales på det sterkeste.

Dis spiste med begge hender, bursdagsbarnet ble salig, Yme erklærte atter en gang at Eir er den beste i huset til å lage mat.

Så jeg tenker at jeg glemmer bursdagen til Henning neste år også. For det fungerer veldig, veldig bra..

4 Kommentarer on Bursdagskake…

  1. Kan jeg få feire bursdagen min hos dere neste år???

    Jeg kan sykle med Yme, klatre med Dis og perle med Isa. Sånn at Eir kan få bake i fred…..

  2. Ååååå fyttekatta den så god ut! Sånne barn skal man være utrolig glade for gitt 🙂

Stengt for kommentarer.