Hei.

Jeg blir ikke værsjuk. Hvorfor skal man bli det? Hvis man vil ha jevnt over varmt sommervær så får man enten flytte til østre deler av Sverige eller flytte sørover.

Været blir som det blir, det er veldig bortkastede kalorier å irritere seg over været. Ganske bortkastet tid å se fjorten værmeldinger også. Man ser ut vinduet og så ser man hvilket vær det er. Skal man reise med ferger kan man jo sjekke at det ikke er storm, men det kan jo hende ferga går uansett. Og den meldinga endrer seg fra time til time.

Det har ikke vært så fantastisk vær i juni her. Det har vært grått og det har vært regn. Noen ettermiddager og kvelder har det lyst opp og blitt blå himmel og midnattsol, men stort sett har det vært grått. Og kaldt. Sånn 6 grader ish.

Men en dag får vi sol. Kanskje ikke før til neste år, men da får vi nyte den da. Igjen, hva hjelper det å irritere seg, klage og forbanne både værguder og andre guder?

Henning blir heller ikke så fryktelig værsyk. Vi er begge alt for glade i å bo her til å sutre over været. Men en kveld sa han noe slikt som at “med dette dårlige været så blir det jo lite husmaling”

Yme fikk en rynke i panna. “Mamma, ka meine hain pappa mæ dårlig vær?”

Jeg forklarte at regn og nesten sludd kaller vi dårlig vær. I allefall når det blåser sidelengs og pisker deg i ansiktet. Og ikke minst når vi leser juni på kalenderen og gradestokken kryper under fire på natta.

“Åh.. æ trudde det bare va forskjellig vær æ!”

Fine, fine gutten min. Han har skjønt det. Smil til verden, ikke bruk kalorier på ting du ikke får gjort noe med. Det ordner seg. Vi får vakre solnedganger i oktober.

Men jeg var litt usikker på om jeg skulle le eller gråte i går under middagen. Samtaleemnet var året, hvor mange dager, skuddår, hva heter de ulike månedene. Og Dis proklamerte høyt og tydelig:

Å NO! NO E DÆ HØST!!!!

3 Kommentarer on Værsjuk..

  1. Enig! Godt, stabilt vær i Norge er som å spille bingo. Styres ikkje av flaks engang, statistikken heller mot at sørlige deler har varmere temperaturer men det er også alt. Ikkje har de midnattsol, nordlys, mørketid og ikkje minst lyset i mørketida. Jeg er også for glad i å bo her til å ville flytte! Og jeg pleier å si at været rår ingen med, ikkje kan det kjøpes for penger og ikkje kan det vedtas politisk. Men jeg håper jo på soldager med varme temperaturer, for all del. Vil være fint å få lufta shortsen🤗 Har tru på at de kommer😊

  2. Jammen en god holdning! Gift med en som synes det er varmt hele året, og som går i shorts og tskjorte ute når det er -20 grader.. Selv er jeg stikk motsatt, men er glad vi har alle disse årstidene. Vi trenger alt detta været for” å holde åkre og skoger ” i gang =)

  3. Jeg har tenkt så mange ganger jeg også: merkelig så opptatt noen er av været! Jeg våkner opp, titter ut og ser an vær og tar det derfra. Langtidsvarselet har jeg knapt sett på 🤭

    God høst da 🤭🍉🍓☀️

Stengt for kommentarer.