Hei.

Det har vært midtsommertreff her i helgen. Vanligvis en ganske kjørlig affære lokalisert til telt og boder nede i havna.

I år kunne det ha blitt en mer blåfrossen affære da det omtrent regnet sidelengs og gradestokken slet med å flytte seg over seks grader.

Men de flyttet hele greia innendørs. Med hoppeslott og alt. Det var fantastisk. Ingen blåfrosne negler, sitteplasser som ikke var våte. Vi var der fra det åpnet og så godt som til det stengte.

Eir ble ropt opp som en av fire vinnere på “gjett vekten på laksen” Jeg ble så fornøyd for de sa jo at premien var en laks. Søndagsmiddagen var berget. Helt til hun kom tilbake med premien. En koselaks. En meter lang tøylaks til å kose med… mulig den blir vår nye feriemaskot..

Yme derimot. Han vant sparkesykkel. En innmari fin en. Den er innviet i kveld..

Og jeg og Henning var på fest. To dager på rad. La oss klokka lagt over tre. Det var riktig hyggelig. Jeg har faktisk klart å bo her i elleve år uten å være på fest. Fin musikk og trivelige folk.

Dis hoppet i hoppeslott og fikk ansiktsmaling og Isa sto i kassa på loppemarkedet. Og jeg tror at en haug av de gamle fine babyklærne vi leverte har fått små nye eiere i løpet av helga. Vi spiste vårruller, grillmat og kaker. Og kjøpte ting og tang på stand. Tupperware… Henning gråter…

I dag var det gudstjeneste i teltet på utsiden av hallen. Himmelen smilte og det var sol. Presten bommet en smule på lengden av Marias graviditet, men hovedpoenget kom frem, det er St.Hans dag og vi feirer Johannes. Som fikk hodet avskåret og det ble levert til noen på et fat. Yme var fornøyd, en kort og grei gudstjeneste der han kunne en og en halv sang og forsto det meste presten sa. Og fornøyd med at han slapp å få det hodet servert. Videre var han en smule uenig i at det var 60 stykker der for han talte bare 42. Tror Eir var nermere med sine 54. Vi fikk stempel på kirketrimarket og det var kirkekaffe med mer kake.

Siden Eir ikke vant en laks måtte vi kjøpe en ørret i går. Den ble grillet hos svigers i dag. Fortært sammen med pesto av skvaldrekål..

Jeg og Yme syklet frem og tilbake og dagen ble avsluttet med trening på å kjøre på og av forkjørsvei i oppoverbakke..

Ei alle tiders helg. Mormor og morfar har vært her hele helga. Drar i morgen og kommer tilbake på fredag. Livet er helt alright..