Hei.

Yme har en bok. Han er glad i den. Det er den beste boka i hele verden. Han fikk den til jul. Jeg gav ham den selv. Den inneholder fakta om godt og vel 700 Pokemons. Om huset her brant så er den boka det Yme ville tatt med seg ut…

Yme oppdaget i forrige uke en helt ny Pokemonserie på Netflix. 43 nye episoder. Ikke at ungen ser mye på iPad, men han har vel nå fire igjen. 43 nye episoder og ungen kan nå navnet på utallige fler Pokemons. Mammen henger håpløst etter.

Så det var der boka kom inn i dag. Ideen var at om vi startet på A og leste oss fremover ville mammaen også til slutt besitte kunnskap om navn, evner og typebestemmelse.

Ampharos mamma! Ampharos! Det e ein elæktrisk type!! Den lys kjempesterkt med de røde kulan!!!

Dein utvikla seg fra sauen Mareep! Ser du det??

Jeg må innrømme at jeg ikke syntes Ampharos lignet noe særlig på en sau og lurte på hvor lyset kom fra.

Mamma! Fra di røe kulan!

Jeg slo opp på Mareep. Det viser seg at både Mareep og den utviklede formen Flaaffy og den enda mer utviklede formen Mega Ampharos har ull som de danner statisk elektrisitet med og dermed kan lyse fra kulene sine. Men Ampharos har jo ikke ull!! Så jeg sto på mitt og mente det var helt teit at Ampharos var den som lyste sterkest..

Yme sukket og gikk videre til neste.

Anorith mamma! En stein og insektstype.

Jeg leste. Den lever i vann og et av trekkene er Water Gun!

Water Gun?? Mamma!! Æ sa dein va ein stein og insektstype! Water Gun e et vanntypetrækk!! Dein kain ikke ha det!!

Men det er nå det som står her! Og den lever i en varm sjø og svømmer med de åtte vingene sine.

Då tar boka feil!! Æ veit dæ, æ har sett dæ på tv!

Mhmm, hvis du har sett det på TV så stemmer det vel..

Arcanine! En legendarisk pokemon av ildtype!

MAMMA!!!! Hain e ikke legendarisk!! Hain e bærre ein ildtype!

Det står her at han er legendarisk! Han kan løpe 1000 mil på en dag.

Pokemonboka virket å falme i sin fantastiskhet. Det virker som om Pokemonbøker fungerer aller best når man bare ser på bilder og ikke leser det som står der. For Arcanine er altså IKKE en legendarisk Pokemon!!

Så fant mammaen en kul en. En mytisk type. Urpokemonen. Som formet jorden og alt på den. Med trekk som Earth Power, Cosmic Power, Jugdement, Punishment og Future Sight.

Arceus! Den der kan man jo nesten si er Gud den da. Skapte verden og hele greia!

Yme sukket. Gud? Mammaer er håpløse. De bare vil rett og slett ikke forstå pokemons.

Vi er fortsatt på A…. men sommeren er lang, vi gir ikke opp. Men jeg synes forsatt det er helt ulogisk at den uten ull lager mest lys…

4 Kommentarer on Søndagsdiskusjoner…

  1. Yma , altså <3 han kan å fordype seg når interessen er skapt. Her går det i Pokermonkort om dagen, og med en samlig fra 90 – tallet, etter storebror, så er Oskar en liten helt til tider 😀

    Nyt dagen

  2. Må si at denne pokémonverden er spennende på sin måte – men muligheter til å väre sammen med og samtale med sine barn om det hele er jo helt superduper som jeg skjönner det – selv om jeg ikke heller skjönner så mye . me ndet er ikke det som ert det viktiga å skjönne alt heller da ….

  3. Oioi, her har jeg perfekt bursdagsgave til Lillebror ser jeg… Hva heter boka, og hvor har du kjøpt den?

Stengt for kommentarer.