Hei.

Jeg synes synd i folk sørpå for tiden. Grillforbud! Finnes en værre skjebne på sommeren? Hva skal man med sol og sommer om man ikke kan grille?

Her nord har vi verken grillforbud eller vanningsforbud. Særlig ikke det siste. Og kalenderen viser sommer. Så da er det sommer. Og da griller man.

I går. Yppelig grillvær. Det var faktisk oppholds da jeg kom hjem. Henning hadde kjøpt inn både flintstek og spearibs. Så grillen ble fyrt opp.

Og ingen brannfare what so ever. Den regnskuren, iblandet litt hagl som kom mens jeg la kjøttet på sørget for svært trygge forhold under hele seansen.

Nordlendinger er født med to ekstra gen. Det ene genet koder for en serdeles selektiv hukommelse som sørger for at dårlig vær slettes fra minnet i det sekundet det er over. Det andre genet koder for nedsettelse av følsomheten og vurderingen av dårlig vær. Slik at om været skulle være SÅ dårlig at det faktisk blir oppfattet som dårlig av en nordlending så har man alikevel glemt det en kort tid etterpå.

Så i dag da jeg kom hjem fra jobb, strålende sol, bare litt skyer, bittelitt isende vind… sommer!!! Full sommer. Jeg måtte faktisk se på bilder fra i morges for å huske at det hadde regnet i det hele tatt denne sommeren.. Ut med barbeinte unger i gress som av en eller annen grunn var vått. Trampoline og tjo og hei. Forstår ikke hva folk prater om. Vi har jo en flott sommer.. Gresset gror og blomstene er på tur. Vi bakte eplekake og tok desserten ute..

Og som sagt gror gresset. Og ugresset. Skvaldrekål og løvetann. Og her er dagens tips. For om dere der sør ikke har lov til å grille så kan dere jo spise tilbehør. Og sommerens beste tilbehør, både til pasta og til grillmat er skvaldrekålpesto!

En liter med skvaldrekålblader, 50 gr pinjekjerner, et hvitløksfedd, ønsket mengde parmesan og 1 dl olivenolje (eller mer til ønsket konsistens) kjøres i blenderen og voila!! Alldeles nydelig!! Jeg lover!

Til reker er den himmelsk! Og reker kan spises også med grillforbud.. just saying…

Fortsatt god sommer!

1 Kommentar on Sommermat vol.2

  1. Noen fordeler må dere jo ha 😉 hehe. Selv om de fleste nabokommunene har vanningsforbud, har vi sluppet unna med ‘bare’ grillforbud. Men som du sier, hva er vel sommer uten grilling?
    Monica BJ Vil gjerne at du leser denne blogposten På rabarbrajakt i naboens hage!My Profile

Stengt for kommentarer.