Hei.

Med unntak av skolen på fredag har Eir bodd på skytebanen siden torsdag. Det skal legges grunnlag for den norske dugnadsånden og hun og Henning har brukt noen timer for at skytterlaget skulle kunne arrangere Gildeskålhelga.

Vi andre troppet opp til dagens andre runde med skyting. Og vi ventet og vi ventet og vi ventet på at Eir sitt navn skulle dukke opp på skjermen. Stekte et par vafler og kjøpte et par vafler. Yme syntes sånn skyting tok innmari lang tid.

Endelig kom Eir sitt navn frem og da var det nesten like spennende som OL. Og Yme ble en smule ilter da både mammaen og mormoren ropte NEEEEEEIIII da hun skjøt en nier… for en nier er da nest best!!!! Og slett ikke dårlig..

Seansen endte med medalje. Nummer en på noe og nummer to på noe annet.. (mammaen er altså ikke stødig i hva som er hva..)

Da vi skulle til å gå spurte ei om Yme kanskje ville prøve. Siden det nå egentlig var ferdig og dugnadsgjengen alikevel var der.

Så da lå han der da. Med gevær og hørselvern. Jeg, Isa, Dis og mormor satt bak med hørselvern og bivånet debuten..

Det er ikke så lett, når man aldri har tatt i et gevær.. Heldigvis har Eir linksgevær så det var i allefall riktig for en veldig venstrehendt liten kar.

Henning instruerte, mammaen klarte ikke helt å holde munn, Eir prøvde å si at hun ikke var helt ening i farens instruksjoner og en fjerde kom med gode råd.

Dis hadde ikke tenkt å se på dette i evigheter. Så vi forlot ham der…

Det var en litt mer enn middels stolt kar som kom hjem. Når han endelig fant den blinken så var jo dette noe han rett og slett var et naturtalent i (Han har aldri manglet selvtillitt, kun selvinnsikt).

Ti skudd. Inne i blinken og en hel tier. Strålende fornøyd med egen innsats. Og strålende fornøyd med pokal. En hel pokal!

Nå er det bare å smøre seg med tolmodighet. Det er et år og seks måneder til han blir åtte. Og åtte må man være for å få begynne i skytterlaget og begynne å være med på skytetreningene. Kan bli lange 18 måneder. Men det finnes vel en og annen sommerfestival med skytestand. Og Skytingens dag til høsten.

Men om 18 måneder er han nok der. På skytetrening. For nå er planen klinkende klar. Skiskytter! Den perfekte gren å bli verdensmester i for å bli med i mesternes mester…

3 Kommentarer on Skytterprinsesse og en skiskytter…

 1. Hurra for Eir! 🏅
  Gratulerer med medalje!

  Hihi, det er ikke bare Yme som har konkurranse innstinktet i orden, skjønner jeg.

 2. Good day I am so delighted I found your blog page, I really found
  you by error, while I was browsing on Google for something else, Regardless I am here now and would just like to say thanks a
  lot for a marvelous post and a all round interesting blog
  (I also love the theme/design), I don’t have time to read it
  all at the moment but I have bookmarked it and also added your RSS feeds, so when I
  have time I will be back to read much more, Please do keep up
  the great work.
  Stephan Vil gjerne at du leser denne blogposten StephanMy Profile

Stengt for kommentarer.