Hei.

På søndag skal vi i kirka. Bortsett fra Henning, han har gyldig fraværsgrunn. Det er skytterstevne også i helga.  Eir har fått dispensasjon fra stevnet i kirketiden.

For på søndag! På søndag skjer det store ting i Gildeskål! En aldri så liten verdensnyhet intet mindre. Det vil si, noen av oss tjuvstartet for en stund siden. Noen av dere vil huske at jeg hadde et innlegg om kirketrimmen for en tid tilbake… Vel nå skal den offisielt åpnes! (Klikk deg inn på lenken så står det litt mer omfattende info)

Det hele skjer i Gildeskål hovedkirke på søndag. Klokken 11:00. Og vi satser på horder av barn, voksne, unge og gamle. Det blir prosesjon og høytidelig åpning med ordføreren etter hva jeg hører.

Et stort høydepunkt er at Isa og vennen Mathilde skal lese dagens bønn. Som de har skrevet helt selv sammen med presten. Isa gleder seg stort. For det har lenge vært en drøm å då snakke når det står “liturg” i programmet og ikke bare på de linjene der det står “alle” Hun har høylydt øvet på “Slik lyder herrens ord!” i hele kveld. Med en mine som er en prest verdig. Jeg lover, det kommer til å falle en tåre fra en rørt mamma..

Og rosinen i pølsa er jo faktisk pølser. Pølsefest og kaker etterpå. Eir skal lage sin fantastiske brownie som er mer en sjokoladekake.. To faktisk. Og som sagt pølser. Noen kokte og jeg har tenkt å trosse selv den verste storm og grille noen også.

Men kort fortalt: Tommy og Line kjedet seg i jula. Så de dro i kirka. Så dro de i en ny dagen etter. Og enda en. Og dermed var kirketrimmen startet. Ideen om at man skal besøke alle de fantastiske 7 prekensteder som vi har her i Glideskål. Jeg synes det er en fantastisk ide så jeg tok utfordringen og meldte på vår familie som støtteambasadører. Og vi håper at mange fler vil være med for å gjøre kirkene våre mer våre rett og slett. Allemannseie og lav terskel, det er målet.

For som Line sier, og jeg har skrevet om tidligere. Skal kirken i norge bestå og være levende og utvikle seg. Ja da er det vi som må bruken dem. Vi som i oss alle. Ikke bare en neve ihuga fans. Men alle. Ikke hver søndag, ikke hver gang. Men litt oftere enn julaften og når vi døper ungene våre.

Og for de som i løpet av det kommende året er innom en gudstjeneste på alle stedene vil det vanke en flott premie. En medalje med bilde av en av kirkene. Og dette skal bli en tradisjon. Så om sju år sitter vi her med bilde av alle sju steder.

Bildet under er lånt fra Gildeskål menighets facebookside. Det er nydelig på kirkestedet.. som Yme sier. Vi bor der det er fint!

 

Så da vet du hva du har å gjøre på søndag. Kom og ha det trivelig med oss i kirka. For gudstjenester er trivelige. Ikke noe press på presten for å holde en underholdende preken… neida… Men jeg vet han klarer det med glans. Vi har jo norges kuleste prest. Som igjen, har norges beste menighet! Så da så.

Kom, kom! og del, del….

2 Kommentarer on Kom i kirka på søndag!

 1. Så bra 🙂 det arrangementet dere har fått til er jo helt supert!

  Her er det også kirketid på søndag – innvielsesfest etter et års oppussing! 🙂
  Monica BJ Vil gjerne at du leser denne blogposten Gravidoppdatering: uke 36My Profile

 2. Du er en toppers kirketrimambassadør! Isa og Mathilde er de yngste medliturgene jeg har opplevd, og de var kjempeflinke!
  Og jeg er enig med deg og Line; skal vi ha kirkene i fremtiden, må vi bruke dem!
  Jeg synes dette med kirketrim er en god ide og i dag var vi ca. 2,5 ganger så mange som vanlig som besøkte kirken!
  Jeg vil også si tusen takk til hele kirketrimkomiteen for alt arbeidet dere la ned i dette! Det er ikke alle som står ute og griller i frisk bris/liten kuling og regn! I tillegg gjorde dere mye mer. Jeg håper dette kan få noen i andre kommuner til å kopiere ideen!

Stengt for kommentarer.