Hei.

Jeg har jo forstått at sommeren har kommet for fullt sørpå. Jeg velger å ikke forholde meg til det… derimot forholdt jeg meg til at sommeren banket på døra her i dag.

Jeg må si at vi var usedvanlig velforberedt. For til forskjell fra svigerfar som sjekker yr.no fem ganger daglig er vi lite inne på den siden. Vi tar det som det kommer og titter ut når vi står opp. Av og til glemmer vi det og har kledt oss helt feil når vi går ut døra nede..

Men i dag. Vi syklet til barnehagen i t-skjorte. Og handlelapp til dagens middag lå klar på bordet for å gjøre livet enkelt for Henning.

Det er sommer, det er tid for menyskifte. Tid for sommermat. Enkelt, friskt…. jada..

Nå skal jeg ikke ta på meg æren. Det vil si, jeg kom på menyen, men Eir sto for utførelsen. Da jeg kom syklende hjem fra jobb var foccaciaen ferdig hevet og på tur inn i ovnen, hvitløksaiolien sto i kjøleskapet, også den laget fra bunnen. Salat og grønnsaker skjært opp, pasta på kok… jeg er et heldig menneske.

Uten å skryte, helt ærlig, Eir’s foccacia er den beste jeg vet. Og den får ben å gå på. Det fikk også kald pasta, kylling og salatingredienser etter ønske. Dis spiste fra alle skjeene i alle skålene, Yme raspet parmesanen selv. Et salig kaos og godt humør på hele gjengen.

Nå er klokka 22:30. Jeg sitter fortsatt på verandaen i t-skjorte. Sommeren har kommet, i morgen blir det mest sannsynlig regn og det blir fiskesuppe hos svigermor.

Og vi skal klippe oss. Alle ungene og jeg. Inndyr har verdens modigste frisør. De fleste andre ville nektet. Bedt oss dele oss på minst tre dager. Men neida, hun tar imot oss alle sammen. Med mot og nerver av stål. Det gledes. Dis har erklært at saks ikke er skummelt nå når hun har blitt stor, om det slår til gjenstår å se. Isa mener langt tjukt hår i nakken er akkurat det hun vil gå rundt med i sommer, jeg tenker at hun ikke mener det i juli… Yme ser helst at han får en blå hanekam, jeg stemmer på barbermaskin og Eir forholder jeg meg ikke til… meg selv, barbermaskin stillt inn på bittelitt lengre enn Yme…

2 Kommentarer on Sommermat….

  1. Vil ikke de to største jentene ha langt hår? Her i Oslo er det en sjeldenhet å se jenter med kort hår, kanskje det er et byfenomen at håret skal være langt?

    Gutta er forresten på god vei etter med langt hår de også, ser stadig flere 5- 6 års gamle gutter med veldig langt hår. Venter på at trenden med “snauing” av guttas hår kommer tilbake, det er mye finere.

    Lykke til hos frisøren hele gjengen 👍👍🙂

Stengt for kommentarer.