Hei.

Vi pakket til lofotturen 14 mai. Vi sjekket yr. Sol, lettskyet og mer sol sto det der. Da det blåste stikker og strå og regnet kattunger på første fergeleie sjekket vi yr igjen. Yr hadde skiftet mening radikalt på to dager. Sjansen for å få bruk for shorts fire dager på rad var yderst liten. Enda godt vi i tillegg hadde pakket noen bukser, sånn for å være på den sikre siden..

Snekkerprosjektene har dermed regnet litt bort. Bortsett fra garasjeporten da. Den kunne man jo stå inne i garasjen å snekre. Solplatten derimot…

Men i går kveld ble det gløtt av sol. Masse gløtt. Flere timer. Så understellet til en solplatt kom på plass. Godt hjulpet av ivrige håndtverkere.

Men hvem kan kaste bort soltimene på jobb når det ligger ei fantastisk steinur bak huset. Og den er virkelig fantastisk. Man kan klatre både over og under gigantiske steiner. Og virkelig trene til fremtidige økter i mesternes mester. Særlig når man ikke finnes det minste redd, hverken for trange huler eller meterhøye stup.. Det var lykke i en time. Med mammaen på slep. Sånn til dels uten luft da forkjølelsen fortsatt er ganske påtagelig. Men det ble i allefall noen fine bilder “som vi kainn seinn tell ho mormor så ho får hjerteinfarkt! Førr dæ får ho når æ klatra så høgt som dette!!” Bestemor og pappa fikk og litt hjerteinfarkt av å se mor og sønn høyt oppe på kampestener. Men altså. Det var sol, vi var i lofoten..

I dag har det regnet og blåst såpass at vi har lurt på om loftet kanskje blåser av. Så det har vært innedag (for så tøffe uteklær tok vi jo ikke med) og vi har hørt på lydbok og perlet diamantperler. Og så dro vi på kino. Dis har aldri vært på kino før. Det skulle man ikke tro. Satte seg godt til rette med popcorn i armkroken og juiceboks i den andre og fulgte med på lerretet fra start til slutt. Den kjempestore pæra kan anbefales fra 8 år og ned. For Isa var nok det å få dra på kino mer spennende enn selve filmen. For Yme, som kan boka utenat var det perfekt! Selv om det var mye i filmen de hadde glemt i boka, og endel de hadde endret på. Men det gjorde ingenting. For film er film og bok er bok.

I morgen drar vi hjem. Og satser på at neste gang vi drar til lofoten så blir det sol slik det pleier å være…