Hei.

I dag får man si det var første sommerdag. Gradestokken viste over nitten grader i skyggen allerede før klokka var halv ti. Frokost ble spist på verandaen, i skyggen.

Personlig synes jeg den beste vårdagen er dagen da campingvogna kommer hjem..

Fire andre familiemedlemmer mener derimot at det er dagen trampolina monteres.

Henning liker ingen av disse dagene da de innebærer en masse jobb for ham begge to…

I allefall. I dag var det sol og glede. Og trampoline. Fire unger som alle skulle både ta salto og sprette høyest.

De er ganske flinke. Allerede en uke ut i våren kommer Yme nesten rundt i lufta og Isa er betydelig bedre enn hun var til å slå hjul. Dis stuper kråke som en helt og tror selv at hun tar salto. Blir noen brannsår på den nesa når hun kobler at hun må stupe kråke når hun hopper for at det skal bli en salto. Og mens en trikser sitter de andre tre inntil kanten. Mammaen har kjipe trampolineregler.

Så der sto jeg og vasket kjøkkenbenken etter middag mens jeg tittet ut mot trampolina. Og hva skuet mine mørkebrune? En ball! En helsikes ball. Dis var forsåvidt unnskyldt, hun er bare tre og husker neppe mye fra i fjor. Men de andre…. de vet bedre.

Det er ikke lov med ball på trampolina!!!!!!! Jeg mer hang ut stuevinduet enn sto på gulvet..

“Jammen mamma, alle andre får jo!”

Det driter jeg langt i!! Alle andre har vel ikke en mamma som har sett røntgenbilder av knuste ankler og handledd. Du blir ingen mesternes mester med knust ankel Yme!!

“Dæ e urettfærdi at vi må ha dæ grusomt bærre førrdi at du e læge!!!!”

Ta bort ballen!!!! Isa er en pliktoppfyllende unge. Hun tok ballen og forklarte en hylende Dis hvilken drapsmaskin en ball på ei trampoline er..

To minutter etterpå hadde de det slett ikke grusomt. De øvde på salto. Etter tur.

En kjøretur om sommeren gir meg litt angst. Folk setter opp trampoliner på de merkeligste steder. Ytterst ved skråninger, på verandaer, ved stakittgjerder. Uten nett og uten sikring. Fjorten unger som hopper samtidig. Ni baller og en hund i samme slengen.

Trampoline er fantastisk. De gir god motorikk, koordinasjon og kondis. Fantastisk.

Men jeg fatter ikke hvorfor enkelte foreldre ikke tenker sikkerhet med trampoline. Det er mer humane måter å drepe en unge enn å spidde ham eller henne på et stakittgjerde. Man tar jo stort sett på ungene hjelm når de sykler. Beskyttelse når de står på rullebrett. Hvorfor i all verden slippes unger løs i fri dressur på trampoliner? Med ball??

Fordi folk flest ikke har sett hvor stygge skader det bli av å tråkke skjevt på en ball for å så sette foten fast i fjærene og så ramle over kanten med kroppen når foten fortsatt henger fast. Noe som lett unngås med å ikke ha med ballen opp på trampolina, ha sikkerhetsnett og beskyttelse over fjærene..

Så min lille bønn. Ha noen kjøreregler for trampolina. Selv om du ikke vinner prisen som årets mamma når du innfører dem. Ball er for plen, ikke for trampoliner.

4 Kommentarer on Ingen baller..

  1. Jeg satt på venterommet på Sørlandet sykehus en gang, etter å ha falt av en hest. Mannen som hoppa på trampoline kom inn før meg… Jeg tror deg.

  2. Jeg roper bare “Amen” og sender en virtuell 6 pk med 1,5 liter Pepsi Max til Gildeskål.

    Da vi hadde trampoline var det maks to på samtidig og låst sikkerhetsnett når ingen var hjemme. Jeg ville ikke finne ihjeltrampa kids når jeg kom hjem fra jobb. Kall meg sær.

Stengt for kommentarer.