Hei.

Før helgen fikk jeg en melding hos en gammel klassevenninne. Det var bilde av en hinderløype man kunne kjøpe på nett. Yme fikk stjerner i øynene, sikkel i munnviken og så ivrig at jeg er litt usikker på om han hoppet mest opp og ned eller snurret rundt.

990 kroner kostet herligheten. Ikke noe problem mente Yme. Han sprinter avgårde for å hente pengeboka.

“Ti! Tolv! Tretten! Vent… Fjorten! Æ har fjorten pænga!! Ånæi!!! Æ har bare fjorten pænga!! Æ mangla nihundre å…. ehh ka bi nihundreånitti minus fjorten? Nihundreåsøttisæks?? Åh!”

Den gamle stjernekalenderen ble funnet frem. Men selv med nye oppgaver så virket målet håpløst langt unna. Evigheter unna. For det er liksom en grense for hvor mange ganger man kan dekke middagsbordet i løpet av en dag. Om man ikke gjør som Dis da..

Det var da Eir fortalte at hun visste om en app. Gimi. Og jeg lover, jeg er ikke kjøpt, betalt eller sponset. Men skulle ønske jeg var det. For dette virker å kunne bli dyrt..

Gimi er en app der man kan legge inn masse ulike oppgaver. Sette inn i oppvaskmaskinen, lese en bok, gå på tur uten å klage hverken før eller under turen.. kun fantasien setter grenser. Og så setter man en pris på det. Per i dag er det å legge seg selv uten å komme ned trappa sju ganger verdt tre kroner. Det var opprinnelig verdt en krone, men “dæ bi nok betydelig ænklar å klar å lægg sæ om dæ e verdt tre krone!”

I dag hadde jeg vakt og Henning jobbet. Eir og Isa har vært barnevakter og da jeg og Henning kom hjem kvart over syv lå Dis og sov, Yme var lagt, kjøkkenet var ryddet, oppvasken tatt, vaskemaskinen satt på. Det virker som om jeg og Henning slipper å dekke bordet noen gang igjen…

Appen virker slik at man legger inn et grunnbeløp som er enten ukelønn eller månedslønn. I tillegg så legger man altså inn oppgaver som de kan tjene ekstra på. Når ungene har gjennomført en oppgave går de inn i appen og trykker på utført. På noen oppgaver må de ta bildebevis (tømme oppvaskmaskinen).

Så kan de legge inn sparemål. Yme har lagt inn hinderløypa. Så kan de følge med på hvor langt de har kommet.

Pengene de tjener kan de velge om de vil legge på sparegrisen eller få dem utbetalt.

Nå vil jeg tro at jeg ikke helt har sett det siste til hverken kleshaugen på vaskerommet eller oppvasken. Ei heller til kvelder der bare føtter kommer ned trappa x antall ganger før søvnen innhenter dem. Og ei heller har vi tenkt å la ungene få betalt for alt de gjør.

Men jeg synes det var en fin app som var lett å tilpasse etter nivå og evner og som også grafisk viser at man faktisk nermer seg målet man har satt seg. Og det er lesetrening i å finne rett oppgave å huke av. Regnetrening i å regne ut hvor mange penger man tjener tilsammen. Og lærdom i at penger faktisk må tjenes og spares før de kan brukes.

Så selv helt uten sponsing anbefaler jeg Gimi som app og system for ukelønn. Yme er i allefall fornøyd og leter med lys og lykte etter nye oppgaver han kan klare. Han har nå lært seg både å re opp senga og å sette inn i oppvaskmaskinen. Han venter på våren for å vaske bilen… vi går lyse, om enn noen dyre tider i møte…

11 Kommentarer on Økonomiske intensiver funker….

 1. Superdupert at den unge MM i huset får lov å træn ånkli – d bi vel sånn TV stjerna – å da kan eg jo sei eg bidro bittelitt?!?

 2. Hinderløype på nett til 990?? Ville blitt veldig glad for link 🙂

 3. Hm – kan dette väre noen for en pensjonert overlever også kanske 🙂 jeg krysser fingrene for dine barn og dere foreldre!

 4. Hadde jeg hatt barn hjemme, hadde denne appen så absolutt blitt lastet ned. Den så genial ut.

  Beste hilsen Ingrid
  Ingrid Vil gjerne at du leser denne blogposten Gul som solenMy Profile

 5. Hinderløype til 990? Blir veldig glad hvis du legger ut link 🙂

 6. Så utrolig smart!

  Genial app og moro for barna selv å følge med å holde oversikt på egen mobil. Her er barna for små enda, men noe sånt kan jeg absolutt se for meg at vi også vil ta i bruk når den tid kommer!

  Hurra for teknologien, sier bare jeg!
  Linn/FruBevershverdag som daglig leder i familien O.J. Vil gjerne at du leser denne blogposten Nailed it – eller ikke? Prosjekt: litt-tjukk sengeslange!My Profile

Stengt for kommentarer.