Hei.

I morgen er det første påskedag. Morgenen som slukker alle sorger. Akkurat her, akkurat i år så tror jeg den bringer endel sorg, for det har snødd nok til at Gildeskåls befolkning kan pådra seg utallige hekseskudd og hjerteinfarkter ettersom måkingen tiltar utover dagen.

Men nå var det den sorgslukkingen jeg skulle si noen ord om. For med en påske der skiturer, godteri og film har stått i høysetet så tenkte vi å vri om fokus og ta oss en tur i kirka i morgen. Hvilken dag er bedre å gå i kirka enn første påskedag? Nest etter julaften så er det vel ingen større jubeldag der i gården. Jesus har tross alt stått opp fra de døde. Her har vi diskutert om det egentlig er tredje dag, i og med at han tross alt ikke døde før fredag, men mulig de hadde andre måter å telle på i jesu tid.

Vi skal trosse vær og vind og snø og vi skal kjøre helt til Saura for å være med på gudstjeneste. Med fire unger og en mormor og en morfar på slep. Det krever noe motivering. At Henning også kommer av nattevakt gjør at dette prosjektet faktisk krever sitt å få til å rulle.

Heldigvis ble det født en ide for noen uker siden. Den kvelden jeg var i prestegården og holdt foredrag. For da var det en småbarnsfamilie som også holdt et innlegg. Om at de hadde et hårete mål om å besøke alle kirker i Gildeskål.

Og ideen ble født. Hva om man hadde en Kirketrim? Litt sånn som fjelltrimmen. Der du ikke skriver deg i en bok på hvert sted, men fikk et stempel som bevis. Og en premie til slutt? I følge Isa, helst noe bedre enn et krus.

Vel, premien er ikke bestemt. Men som en mor så må man av og til ty til drastiske tiltak. Stempelarket er produsert. Kirketrimmen tromles igang på påskemorgen. Eller den står opp. (Tok du den?) Presten har lovet å ta med stempel. Isa er tvilende. Det var den premien da. Eir mener at det burde vært premie for hver gang man må lide seg gjennom en gudstjeneste med småsøsken til stede. Det tror jeg blir litt i overkant. Noe må man bare gjennom her i livet.

Vi gleder oss. Det er faktisk veldig trivelig i kirka. Og ungene bør få med seg den litt dypere meningen med påska. At den ikke bare dreier seg om påskeharer og egg. Ellers så ender man opp med unger som Yme. Som blander palmesøndag, Jesus og påske og til slutt tror at Jesus var eselet. Men han har fulgt med i barnehagen i år. Jesus er MANNEN som satt oppå eselet kunne han stolt fortelle meg. Jepp, vi bør komme oss på den gudstjenesten i morgen. Håper vi sees!

2 Kommentarer on Kirketrimmen…. er oppstått..

  1. Herlig fra Yme😁 Så flott at dere skal på gudstjeneste i morgen, det er jo høytidsdag framfor noen vil jeg si.

    Her i vår kirke samles vi kl.10.00 til avsynging av Påskemorgen slukker sorgen, deretter er det felles frokost. Kl 11.00 samles vi i kirken til feiring av 1.påskedag

  2. Det høres ut som en kjempeide! Flott å få med barna på sånt =)
    Synes det er helt flaut at enkelte av mine medstudenter foreslo fastelavensboller og påskeharen da vi ble spurt om hvorfor vi feirer påske..
    Monica Bjerkelund Vil gjerne at du leser denne blogposten HjemmepåskeMy Profile

Stengt for kommentarer.