//Annonse//

Hei.

Det er tid for fiskerier. Svigerfar har sjark. Og Henning er visstnok mønstret på til dekksgutt. Eller garnoppdrager eller noe. Og det er jo fint. Det fører til full fryser og mange gode middager.

Men så var det dette med haill da. Om du ikke vet hva det er så får du gå inn på Wikipedia å lese for jeg kan ikke skrive sånne ord her. Da kommer bloggen opp i alt for merkelige søkelenker på internettet…

I allefall. Jeg tenkte nå jeg skulle gjør mitt. For det haillet. Og jeg tydde til min nye venn Cellbes. Nye sengeklær ble bestilt. Og nye lystette gardiner.

Og jeg må si at Cellbes atter innfrir. Jeg var litt spent på størrelsen. På putetrekk. For av og til så bruker sånne  putetrekk å være merkelige på fasong, altfor små eller digre. Men disse passet både på Hennings flate pute og min litt mer fyldige. 

Og de lystette gardinene var nettopp det. Lystette. Og da blir det jo fint og mørkt inne på soverommet. Selv med midnattsol utenfor. Akkurat som jeg liker det. De gardinene hadde også en genial greie dersom de var for lange. En sånn remse som du bare brettet inn i gardina og strøk fast. Så klipper man og voila(!) gardinen er lagt opp. Ikke en nål eller en tråd nødvendig. Fantastisk! Og ja, jeg kunne valgt en sprek farge på de gardinene. Gjorde jeg det? Nei. Kjedelig? Ja.

Hvordan gikk det så med haillet? Heller dårlig. Det ble dårlig vær så svigerfar gikk ikke ut for å sette garn. Og Henning, han har nattevaktshelg… Så jeg.. jeg skal kose meg i nyoppredd seng helt alene. Helt til noen tassende føtter og et bustete hode kommer inn døra med ønske om ny bleie og ei flaske.. Men tanken var god da. Burde få for den.

3 Kommentarer on Har du haill??

  1. Haha så fantastisk 😂

    Første gang jeg var på Lovund og fiska ble vi spurt om vi hadde godt ‘haill’ foran hele svigerslekta. Vi lo og jatta med men ante jo ikke hva det var før svigermor forklarte og hele svigerslekta brøyt ut i latter 😂
    Monica BJ Vil gjerne at du leser denne blogposten HjemmepåskeMy Profile

  2. Jeg hadde ikke engang hørt om “haill” før jeg så Sinnasnekker-Otto på besøk hos jegertvillingene i Finnmark. ;o) Nytt sengetøy er aldri fei!
    Anne Berit Vil gjerne at du leser denne blogposten Snøscooter-rypa!My Profile

Stengt for kommentarer.