Hei.

Da vi våknet i går morges gikk hele familien Didriksen rett i feriemodus. 10 vakre nydelige fridager. Kan livet bli bedre.. Görgött, sier svenskene i Värmland…

Så vi stresset ikke, men pakket i et nogenlunde organisert kaos og tilslutt dro vi avgårde. Vi starter påska i vogna.

Den vogna var fri for strøm. Jeg kan si så mye at en vogn fri for strøm, kuldegrader og en toåring som sovnet som en stein i bilen på tur opp ikke er en trivelig kombinasjon. I følge Yme, som nøt livet barføtt og i tskjorte under et pledd, så “er det mye lyd i den ungen når hun hyler sånn”.

Men etter at Eir og Henning byttet på å ligge på hodet under telt og vogn, men en hårføner som tinet frem en fastfrosset kontakt.. ja så smilte livet atter på nytt. Også til utskrekne toåringer. “Vogna mi!” var atter en gang det beste sted på jord og mammas hodepute den aller beste å sove på.

Isa har funnet seg et nytt tidsfordriv. Hun strikker. Prosjektet er ikke mer ambisiøst enn et skjerf, men det er altså mer enn moren noensinne har fått til. Jeg kan legge opp masker, strikke rett og vrangt. Sånn i teorien i allefall. Men mine vaskekluter blir trekantige for å si det sånn.

Isa derimot.. rette kanter, løse masker som gir elastisitet rett vei. Sier hun. Jeg tror henne.. her er hva jeg fant i sengen hennes i går kveld.. når du ligger og strikker og ser film samtidig… på nivå med de beste i faget vil jeg si..

I dag prøvde vi akebrettet. Men det slitet man hadde med å traske opp bakken betalte seg på ingen måte med de 15 sekundene det tok å ake ned..

Så det ble verandakos. Dis holdt på en time med å stable biler i et spill… og spise Kvikk Lunch..

Isa…. need I say more? Med hansker…

Vi spiste en bedre middag. Kan vel neppe kalles Souvas, men vi kaller det det alikevel. Grønnsaker kuttet med kyndig hand og røkt reinskav stekt på bålpanne… og etter middag både Yatsy og TP-partyversjon. Er det påske så er det påske..

Og mens både mesternes mester og “asla mi å puta mi å vogna mi” (Dis blir vrien å forbigå i arveoppgjøret) tok kveld var det ei ivrig ei som fortsatte prosjektet sitt… vil tro skjerfet er ferdig til vi drar på torsdag… men spørs om vi må en tur til fauske først for å kjøpe mer garn…

2 Kommentarer on Feriemodus….

  1. Jeg må si at jeg er imponert over at dere fikk føneren til å virke når dere ikke hadde strøm, men hakket mer imponert over hun som strikker med votter på. Jeg er en habil strikker, men jeg trenger å ha fingrene fri.

    Nyt ferein, alle de ti dagene.

    Vi skal for det meste holde oss rundt huset, men tar med oss alle de timene det er mulig med uteliv. I tillegg skal vi en dag i klatreveggen og på Bowling, men mest av alt skal vi slappe av og ta ting som det kommer .

Stengt for kommentarer.