Hei.

For noen uker siden tenkte jeg at nå får det jammen være på tide at Dis slutter med bleier. Hun er jo en oppegående unge. Hun forstår jo det vi sier til henne. Hun viser stadige evner til logisk tenkning.

Så jeg tegnet og forklarte. Dette her ser du jenta mi, er en truse. Nå tar vi den på i stedet for bleia. Truser kan man ikke tisse i. Man må tisse i doen. Man må si fra FØR man tisser i trusa. Burde da være forståelig nok.

Første timen voktet jeg ungen som en hauk. Tok henne med på do en gang også. Det kom ingenting. Så skulle jeg en tur på kjøkkenet.

Æ e våt!! ÆÆÆÆÆÆÆÆ EEEEEEEEE VÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅT!!!!!!

Jepp, det var hun. Heldigvis satt hun i sin egen stol. Det vil si, i en dam i sin egen stol. Kjempestolt! Æ har tissa!!!!

Skiftet en gang, tok forklaringen på nytt. Ikke tiss i trusa, tiss i do. Jada mamma sa ungen.

Æ e våt! ÆÆÆÆÆÆÆÆ EEEEEEEEEEE VÅÅÅÅÅÅÅÅÅT!

Like stolt. Æ har tissa!!!!! Trasket bortover stuegulvet for å gå på do. En dam for hver skritt. Hvor mye tiss kan en unge produsere?? På 40 minutter liksom.

Nytt skift. Innstendig forklaring og en tur på do bare for å få feelingen liksom.

Æ e våt! ÆÆÆÆÆÆÆÆÆ EEEEEEEEEEE VÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅT!

Det begynte å demre for meg. Hvor inderlig jeg hater bleieslutt. At det er en grunn til at jeg har ventet til vi nå nærmer oss treårsdagen med stormskritt. For unger forstår ikke logikken i å tisse på do. Unger i dag har alt for behagelige bleier. De kjenner ikke engang at de er våte. Jeg gav opp.

Men nå begynner det å komme seg. Et eller annet sted har det sivet inn. Bevisstheten om at nå, nå kommer det snart noe tiss her. Og vi går på do. Noen ganger med tørr bleie og noen ganger med våt bleie. Vi tisser masse på do og vi bæsjer på do. Og vi er i allefall klar over at vi tisser. Så til de grader. Særlig på natta. For da våkner vi av hver minste litte skvett. Og den skal altså ikke få være i den bleien. Da må det skiftes på sekundet. Og siden vi fortsatt har noen pakker igjen med sånn velling så består nå nettene av vekselsvis “Flaske!!!” og “Æ har tissa!!”. Den første er min favoritt, men jeg er jo ikke dummere enn at jeg forstår at den direkte forårsaker nummer to.

Småbarnstiden er så fantastisk. Og det sies at man savner den når den er over. Vi nærmer oss. Noen måneder til og bleieskift er en saga blott i Casa Didriksen. 12 år med bleier.. Veien er noe humpete for tiden. Serdeles upedagogisk og på ingen måte den korrekte veien til Rom. Men vi kommer dit. Begynner å hate ordet tiss. Vet det går over.

Så til alle dere andre som vasker sju strømpebukser per dag. Stå i det. Det har en ende. Det går bra. En dag springer de til do før de tisser, ikke etterpå. De skal lære dette her. Med erfaring og våte strømpebukser.

Ja, jeg vet at sommer er en fin tid for bleieslutt. Ja jeg vet at det ikke er sommer nå. Jeg sa jo. Vi tar ikke minste motstands vei her. Vi tar den vi havnet innpå ved et uhell..

7 Kommentarer on Bleier.. mot en ende…

 1. Vi er også i gang! Frøkna blir 3 i juni, og jeg vil også ha henne UT av bleiene!
  Men vi har ikke gått rett på uten bleie, så vi tar en test i dag!
  Takk for inspirasjonen. 🙂

 2. Uff, det hørtes noe slitsomt ut. Jeg husker ikke hvordan det var med mine, men barnebarna på to og fire sluttet da de var litt over to. Minstejenta blir 3 i oktober. Det er jo veldig enkelt når de bruker blei. Det blir litt utfordrende når to-åringen plutselig må tisse når vi kjører på motorveien. Lykke til videre med bleieløse dager.

  Ønsker dere en fin søndag.

  Beste hilsen Ingrid
  Ingrid Vil gjerne at du leser denne blogposten Saturday eveningMy Profile

 3. Bleieslutt ja, det er en tid det også og inläringa er en spennende sak når en tenker på framtida …. disse små livene som blir store 🙂

 4. Når er Dis født igjen? Er ikke hun og M like gamle? M har tisset på do i flere måneder, men han har bleie på. Tar ikke sjansen på at han sier ifra helt selv enda, men vi er ihvertfall på vei dit.
  Plutselig er bleietiden forbi og alle maskiner med ekstra klær, glemt.

  Ikke helt for min del, som starter på nytt igjen om få uker – me samtidig har alle epoker sin sjarm, syns jeg. Vi har jo hatt 3 bleiebarn samtidig før. Nå har vi bare M og snart bittelillebror…
  Linn/FruBevershverdag som daglig leder i familien O.J. Vil gjerne at du leser denne blogposten Middagstips uke 10 til storfamilien! Hint: barna må jobbe for middagen sin selv!My Profile

Stengt for kommentarer.