Hei.

Jeg maser om den chiagrøten.. Men altså, den gir mersmak. Og har overasskende effekter jeg ikke tenkte på i starten.

For magen. Eller rettere sagt det som kommer ut av magen. Greit la oss kalle en spade for en spade, bæsjen! (Heretter kalt magen)

Jeg har hatt litt sånn varierende mage. Litt sånn fossefall og litt sånn grunnfjell om hverandre. Men etter chiagrøtens inntog… som en klokke. Pen å se på, ikke alt for ubehagelig i duft..

Jeg skal ikke påstå at det funker for alle, men verdt et forsøk. Og jeg kan føle på meg at jern og omega3 strømmer ut i blodbanen.. eller ikke. Det skal litt til å kompensere for lille frøken “kose hele natta midt i dobbeltsenga” Men hadde sikkert vært enda trøttere uten den grøten.

Så da tenkte jeg å dele oppskriften med dere. En vennlig leser, Karen Bjørk, la den igjen i kommentarfeltet og jeg har fått lov å dele den.

1 dl youghurt (jeg har brukt vanilje)

1 dl melk (soya, havre, kokos) (jeg har brukt soya)

1 dl havregryn

2 ss chiafrø

Honning

Kanel

Bland alt i en bolle og sett i kjøleskapet til neste morgen.

Jeg bruker å toppe med granateple og nøttemix. Granateplet gir en god syrlighet mot alle de søte smakene i grøten og nøttene gir tyggemotstand og “krisp”

Voila, frokosten er servert. Og dette blir faktisk såpass mye at jeg noen ganger har tatt halve til frokost og resten til lunch..

5 Kommentarer on Chiagrøt… oppskrift på suksess..

  1. Tommelen opp for chiagrøt! Det er så godt. Jeg lager min litt annerledes, men at man er fornøyd er poenget. Jeg anbefaler uansett å bruke yoghurt naturell eller enda bedre, kefir. Man blir fort vant til den litt syrlige smaken og så er jo gevinsten mindre sukker. Bruker man Kefir får man den gode bakteriefloraen ned i tarmen i tillegg.

    Beste hilsen Ingrid

Stengt for kommentarer.