Hei.

Vår nye soveoeganisering bar frukter. I allefall gav den søvn. Klokka halv elleve i morges våknet jeg av at en traktor prøvde å komme inn veggen i vogna. Alle ungene sov. Ære være og alt det der.

Nå prøvde ikke traktoren egentligå komme inn, men det hørtes sånn ut. “Hvorfor brøyter han nå?” Vi var jo ute i går kveld og måket. Det kan da ikke ha snødd så mye i natt?

For å si det med ett ord: JO!

“Masse, masse snø mamma!!!” Dis var noe mer fasinert av mengden hvitt pudder som hadde dalt ned fra himmelen enn det faren var. Nå valgte vi jo plassering av vintercamp for å få stabil tilgang på snø, men jeg tror Henning revurderte og planla bytte til kysten opptil flere ganger i løpet av romjula..

Men det ble en koselig formiddag. Henning og jeg måket, traktoren kom en gang til og måket dobbelt så mye når vi bare fikk gravd frem og flyttet bilen og ungene laget akebakke..

Etter noen kilo snø i nakken var Dis ferdig med å være ute, Eir ble gladelig med inn og jeg jaget dem ut igjen. Jeg hadde tross alt måket frem en snøsofa. Det er da obligatorisk med koselig familietid med kakao ute når man har en snøsofa, er det ikke? Eir nektet blankt, hun strakk seg til å stå med ryggen til på verandaen.. Men hun var der.. familietid.. den beste tiden. Med kakao og Chai latte. Isa hadde vridd et kne, men tvang frem et smil når mammaen ikke lot noen gå inn før hun i allefall hadde et par idylliske bilder. Yme koste seg.

Så gikk ungene inn. Endevendte vogna, sølte juice i sofaen, kjekssmuler og marsipan over alt, men fred og fordragelighet og lite krangling. Jeg og Henning måket mer snø..

Nå er romjulsturen over. Vi fikk ryddet og pakket. Faktisk var Eir og Isa så effektive å pakke at jeg og Dis måtte dra hjem i stilongs og superundertøygenser… Resten av klærne lå i bagen i takboksen.

Huset hjemme sto. Et par julestjerner hadde dødd. Eir og Sofie sveivet i gang julegaven Eir fikk fra Yme og Isa.. en grill.. det ble fantastiske toasts.. greit å ha baktanker når man handler gaver til ungene..

I morgen er det nyttårsaften. Den skal feires med en kalkun og gode venner. Og Sofie. Vi må ha Sofie her. Raketter blir det også. Og kjenner jeg Yme rett så blir det et brettspill eller to. Eller seks.. kvelden er tross alt lang..

1 Kommentar on Masse snø!!

Stengt for kommentarer.