Hei.

Dagens viktigste gjøremål var å nå Luciatoget i barnehagen. Programmet var tett for før den tid skulle julegaver pakkes, julekort sendes og julelunchen på jobb skulle også fortæres.

Men jeg rakk det. Og fikk se verdens fineste stjernegutt stå fremst i koret og synge så det gjallet i alle vegger. Her var det ikke snakk om å ikke huske tekst, her kunne vi hvert ord på rams. Og stjernegutt, det er noe en gutt kan være med stolthet.

Dis var også der, og etter å ha ropt på mormor, lokalisert mormor og forsikret seg om st mormor så henne deltok også hun med liv og lyst i Lucia.

Etterpå prøvde mammaen å få fine bilder, men det var litt viktig å spise pepperkake også..

Hjemme fikk endelig Isa tid til å lage ferdig adventkalenderen hun har laget til meg i kunst og handtverk. Så jeg fikk åpne 13 luker på rappen og ble mer og mer rørt av lappene som lå i lukene..

Jeg fikk den siste posen safran på Coopen. Og med det hadde jeg det grammet jeg trengte til lussekatter. Og jeg holder på mitt. “Mamma, disse lussekattan va mye bedre enn di vi spiste før i dag!!” Lussekatter med safran er best!! Og så hjelper det at ungene har laget dem og at det er 13 desember. Og at man dekker bordet og spiser kvelds sammen med nystekte lussekatter, ost og syltetøy. Lucia altså, got to love it!

Mens deigen hevet fikk vi tid til både å lage risboller, det vil si, det var Eir og Dis som laget risboller. Det er så morsomt å se de to på kjøkkenet. Jeg tror vi har en ny kokkespire for hun kommer springende så fort hun høre lyden av kjøkkenmaskinen. “Æ lælp tel!!” Og Eir er kjempeflink å la henne hjelpe. Holde ei slev, røre og tømme. Og bake ut boller og annet. I dag fikk hun legge sjokolade i bollen, røre sjokolade i risen og sette de fylte formene på brettet..

Helt til slutt, etter tre adventskalendere på tv, legging av to små og litt opprydding laget Eir og jeg gomme. Hun trampet på gofølelsen med å kalle det “en misslykket nissegrøt” men heg tenker at viktige tradisjoner som gomme kan man aldri lære for tidlig.. en dag er jo ikke jeg her og da må noen lage gomme til Yme. Hvit gomme. Sånn som gomme skal være.

Så sånn var Lucia her. Hva har dere gjort i dag? Og ble de safran eller gurkemeie?

10 Kommentarer on Lucia…

 1. Det var safrandiskusjoner i alle kanaler i går, og jeg skrev på min blogg at de som ikke vil ha safran i lussekattene kan faktisk bake noe annet.

  Jeg ser at du også dropper rosinene. De har en viss dekoreffekt, men svidde rosiner smaker ikke godt.
  Åshild Vil gjerne at du leser denne blogposten Lucia og LussiMy Profile

 2. Selvfølgelig safran
  Og jeg rakk en brøkdel av deg. Dro avgårde til jobb tidlig og bar hjemme sånn omtrent ti timer etter. Da rakk jeg middag før vi fikk hyggelig besøk. . Fikk slengt sammen en sandkakedrig som skal bakes i dag
  Nann Karin Vil gjerne at du leser denne blogposten 14/24 Gubben Pettersson og TomtemaskinenMy Profile

 3. Så koselig! Ser jo superhyggelig ut =)
  Gomme smaka jeg for første gang da jeg var på Lovund for noen år siden, men pga melkeallergi er det ikke noe jeg kan spise. Mener å huske vi hadde det på lefser? eller noe.
  Monica Bjerkelund Vil gjerne at du leser denne blogposten Juleferie og julestemningMy Profile

 4. Så koselig! Ser jo superhyggelig ut =)
  Gomme smaka jeg for første gang da jeg var på Lovund for noen år siden, men pga melkeallergi er det ikke noe jeg kan spise. Mener å huske vi hadde det på lefser? eller noe
  Monica Bjerkelund Vil gjerne at du leser denne blogposten Juleferie og julestemningMy Profile

 5. Jeg kan si at jeg er nesten er hos dere og deltar med glede i feieringer, bakst og ikke minst de fine budskapene som lappene gir!
  Isas kunsthåntverk inspirer meg !
  Hils alle unger med en liten klem 🙂

Stengt for kommentarer.