Hei.

Neste uke har jeg ferie. Så vi startet ferieuka med et brak og dro til Bodø på julegavehandel med fire unger.

Allerede i Sundsfjorden begynte Dis å ule. Hun hadde bestemt seg for at vi IKKE skulle spille musikk i bilen. Mens Yme satt bakerst og ropte at han ville høre sang nummer ti på mgpjr og Isa ville enten høre Vaiana eller Trolls så ulte Dis høyere og høyere. Selv ikke når jeg satte på Perfect med Ed Sheeran stilnet hun. De siste milene forsøkte vi uten musikk, men da hadde hun ult så lenge at hun likså godt fortsatte til vi stoppet.

Europris er en fantastisk butikk. Nisser, julelys, julepynt. Yme studerte julepynt opp og ned og valgte med sikkert blikk ut små julegaver til vennene i maxiklubben. Tydeligvis er disse vennene svært ulike for det var særdeles ulik stil på det som havnet i kurven. Men omtanke bak hver eneste og nøye vurdering på om hver ting “passa smaken deres” Jeg tror han lider under å ha to storesøstre stakkars gutt..

Eir prøvde fortvilt å dra oss forbi julelysene. Men har du sett, det ble med noe hjem. Denne nissen her f.eks.. Den var jo så fiiiin.. Og så ble det også med en ny lyslenke til hagen… Eir var i bunnløs sorg. Hun mener altså at vi overpynter ute.. Jeg overhører henne glatt..

Dama på lekebutikken måtte jo tro at jeg hadde begynnende Alzheimer eller noe da jeg for gang nummer tre sto i kassen for å betale. Men altså, litt av grunnen til at man har unger med seg på en lørdag før jul er jo at de skal finne gaver til hverandre. Og da må jo en og en stå utenfor. Eller sitte utenfor på en benk sammen med pappa. Yme syntes det var fryktelig vanskelig å tenke på hva Isa muligens kunne ønske seg når butikken var full av alt han ville ha selv. Men til slutt kom vi i mål.

Eir på sin side hadde sikret seg mot at noen skulle finne på å kjøpe noe på en lekebutikk. Bilder som dette tikket inn på telefonen..

Nille er slett ikke dårligere enn Europris.. Den hvite nissen i gangen, den Yme mener er homofil er vistnok ikke det alikevel. “Dær e jo kjæresten!! Kjæresten står hær, vi må kjøp ho!” Så da har nissefamilien i gangen fått et nytt medlem.

Dis sluttet å hyle. Peppa gris på netflix og en egen handlevogn å sitte i, langt fra storebroren gjorde susen.. Storebroren like fornøyd i sin handlevogn, med iPad. Stillhet og fordragelighet. Julegaver ble kjøpt, alle som skal sendes i posten er nå i hus, vi er i rute.

Vi avsluttet med middag på Jordbærpikene. Alle fikk noe de likte. Men de hadde ikke chai latte.. litt nedtur. Og mens jeg hadde et siste krampetak på obs og fikk rasket med meg åtte pakker med bleier og våtservietter var Eir og Isa på handletur alene og kjøpte julegaver til meg og Henning. Fikk dem innpakket og fikk poser fra andre butikker slik at vi ikke aner hva det er. De har lært.. jeg er stolt.

Bilturen hjem gikk over all forventning. Dis sovna så det var fritt frem for å spille musikk. En kjapp stopp på tverlandet for å kjøpe safran tok fra meg troen på norsk ungdom.. “har dere safran?” “Jeg kan se, er det en frukt?” Jeg gremmes.. de hadde ikke safran..

Vel hjemme bar jeg Dis rett i seng og så var det sofa og Polarekspressen. Har aldri sett den før. Yme elsket den. Til tross for at han måtte holde hendene for øynene flere ganger.

Og til lyset fra to nye adventstaker, slik at det er lys i alle fire loftsvinduene tusler vi til sengs. Hylende, utolmodige og sure unger til tross, tro det eller ei, det er ganske koselig å ha med fire unger på handletur på en lørdag. Kall oss gale, men vi liker det..

I morgen skal vi pakke gaver, bake sirupssnipper, kanskje bake lussekatter om de har safran på Joker, muligens gå på en konsert og handle juletre. Joda, det er ferie..

6 Kommentarer on Bytur…

 1. prixen har safran på tverlandet 😀
  beundrer deg som drar på handlibg. har nok med mine to små og de er vek egwntøog ferdig etter en kort stund. vil ikke sitte i noe vogn og sksl hekst gp selv mibstrftøkna. største vil helst lek

 2. Når man først har begynt på alfabetsangeb er det bare å fortsette. Mer lys til folket!

  Og alt løser seg om man senker skuldrene.

  Jeg lurer på om nissen kanskje er bifil? Det rr jo ikke feil å bli forelsket i farge…. fremfor kjønn? Heia Yme!
  Avdelingholt/ Anja Vil gjerne at du leser denne blogposten #sprejuleglede – vær sammenMy Profile

 3. Ha ha ha 😂 Homofile julenissen?! 🎅🏻 Støtter Anja, kanskje han er «ja takk begge deler»!

  All kred til dere som dro med fire barn ut på juleshopping! Her handler jeg utelukkende alle gaver! Jeg eeelsker nettshopping! Så D.har valgt gaver til sine venner på nett! Alt for å slippe fire barn som alle har forskjellige preferanser på butikker 🤪
  Linn/FruBevershverdag som daglig leder i familien O.J. Vil gjerne at du leser denne blogposten Den perfekte julegaven til barnet, Xplora SMARTKLOKKE! Du får en unik rabattkode av meg!My Profile

Stengt for kommentarer.