Hei.

Yme er en optimistisk fyr. På mange måter minner han meg om Solan Gundersen. Dere vet den sekvensen i Flåklypa der Solan jekker seg opp til postkassa..

For Yme åpner postkassen like optimistisk hver gang. Og blir like skuffet hver gang. For det er ikke mange som sender brev til ham. Ikke kommer det pakker og ikke kommer det noe som helst.

Han husker fortsatt med glede dagen da innbydelsen fra kirka om å få fireårsboken kom. Det sier jo litt om hvor sjeldent han får post. Han fyller seks i januar..

Men i dag. I dag lå det et veldig spesielt brev i postkassen. Med Ymes navn i all sin prakt.

Brevet var postlagt på Nordpolen og jeg tuller ikke når jeg sier at Yme hyperventilerte aldri så lite når han så hvem avsenderen var. For brevet kom fra selveste julenissen!

Her har altså julenissen holdt øye med ham. Han vet hvor gammel han er og han vet jammen hva som står øverst på ønskelista selv om ønskelista enda ikke er sendt. Til og med navnet på bestevennen vet julenissen. Dette var ekte vare. Mer handfast bevis finnes ikke. Det var lavtflyvning over stuegulvet i ren ekstase.

Og det ble bare bedre og bedre. For etter å ha vært i heftig diskusjon med mamma om både sokker, leggetid og iPadbruk i det siste så har jo bekymringene for å havne på slemmelista vært meget reelle og begrunnede. Men nå kom altså bevis sort på hvitt på at navnet var skrevet på snillelista. Nå gjelder det bare å holde seg der.. Isa mente at julenissen må ha vært vært helt andre steder enn her, veldig mange ganger og dermed gått glipp av viktig informasjon, men hun var storsinnet nok til å la det forbigå i stillhet. Eir på sin side måtte få forklart at man ikke nødvendigvis lyver om man lar en femåring få fortsette å tro på julenissen.

I alle fall. Det sovnet en meget glad og lykkelig gutt her i kveld. Med brev og diplom ved siden av senga. Med klokketro (eller barnetro) på julenissen. Så kan man diskutere i kommentarfelt på face at det er alt for dyrt å gi 199 kroner for et brev. Og man kan garantert lage et mer individuelt og koselig brev helt selv på gammelt pergament og med kullstift og fargeblyanter. Men i dag, hos oss, så ble dette her helt, helt perfekt!

8 Kommentarer on Brev i posten…

  1. Herlehet så gøy. Jeg ante ikke at dette var mulig em gang jeg. Jeg vil si det må være verdt hver en krone. Jeg kommer ganske sikkert til å finne på noe liknende til mine unger.

  2. Fantastisk! Tenk å være så heldige med valg av foreldre som ungene i Casa Didriksen! 😊

  3. Å! Kan tenke meg han ble veldig glad! Det ville jeg blitt og!
    Jeg skal også sende han post igjen! For han fkkk klistremerkene? Kjenner til det samme her, fire gutter som står på benken å strekker seg opp til postkassen… Å, bare kjedelig brev (regninger) til mamma og pappa. Igjen.
    Linn/FruBevershverdag som daglig leder i familien O.J. Vil gjerne at du leser denne blogposten #sprejuleglede – helt gratis! Dette er kalenderen som virkelig gleder i år!My Profile

  4. Ååå hvor får man bestilt ett slikt brev?❤️ Fantastisk!!

Stengt for kommentarer.