Hei.

2. Desember. Dagen Yme har sett frem til. Ikke bare fordi tante har bursdag og vi ringte og gratulerte på Skype. Men det var hans tur til å henge pynt på kalendertreet.

Jeg husker ikke helt hvor jeg kjøpte det. Men det var enten Potznan eller Budapest. Det er et juletre i tre. Med 24 små kroker og tilhørende pynt. Hver dag i desember henger vi opp en pynt. Og på julaften, da er treet ferdig pyntet og det er jul.

Isa har slått fast at tradisjonen med at minste unge starter å henge 1.Desember må omgjøres neste år. Konsekvensen av gjeldende praksis er jo at Eir alltid får henge pynten på julaften. For 24 er nemlig delelig med både 2, 3 og 4. Så neste år skal Eir starte og resten i stigende alder. Da blir det Isa som får julaften. Det gledes allerede.

Men i dag. I dag var det 2. Desember. Og Yme har i godt over en uke voktet på elgen han skulle henge opp. Takk og lov tok ikke Dis den i går (ville vært en umulighet, mammaen er hverken dum eller tapt bak en stol, hun gjemte den) så den lå der og glitret i all sin prakt i morges. Og ble hengt opp, nederst, på den største grenen.

Videre i dag var vi på Salmon Center. Salmon Center er en forskningsstasjon for havbruksnæring som ligger her på Inndyr. Der har de et svært akvarium med laks som svømmer og store tanker med annen fisk. De har Newton-rom og andre spennende saker. De bruker å ha åpen dag flere ganger i året og da vi svingte inn på parkeringsplassen ropte Dis “KAKE!! Æ ska ha kake!!” De bruker å ha kafe på åpen dag på Salmon Center, og det er tydelig at kake trumfer laks i en toårings hukommelse.

I dag var det juleverksted. De hadde en fem meter høy julenisse og jeg funderer allerede på hvordan man kan stormsikre en slik i hagen. Jeg har stor tiltro til at Henning kan klare det. Han klarer å stormsikre det han bestemmer seg for å stormsikre..

Ungene laget julekort og Yme laget en kongleugle. Dis fikk kake. Og nissen kom. Rett nok var det heller ikke denne gang den ekte nissen og Yme lurer på hvor mange steder han må oppsøke før han får se den ekte..

Salmon Center leverte også i dag. De hadde som vanlig quiz, og tradisjonen tro halte Eir og Dis i land en premie. Vi er nå de stolte eiere av en laks i filt og tøy. En ekte koselaks.

Jeg fikk unna litt av julegavehandelen. Laks i ulike varianter ligger i fryseren til eget bruk. Er spesielt spent på hvitløkslaks. Ikke fortell Henning at jeg kjøpte det er du snill.. Gravlaks, røyket laks og skjærgårdslaks.. det gledes til lunch første juledag.

Vi så film i kveld. Deck the halls.. om en fyr som går av mokk med julebelysningen….. det var Eir som bestemte. Hun prøver å si oss noe. Til tross for udelt positive tilbakemeldinger på årets julebelysning mener Eir bestemt at vi fremstår som splitter pine gale når det kommer til julelys. Hadde jeg ikke visst bedre skulle man tro hun var flau på opphavets vegne.. Selv tror jeg bare hun synes det er litt sånn usymetrisk. Siden vi bare har dekorert fronten av huset. Men Henning sier at vi må leie lift om vi skal ha noe langs taket på sidene. Og der går visst nok grensen. Kan ikke skjønne det. Liftutleiere skal jo leve om vinteren de også….

2 Kommentarer on Ny dag i advent…

  1. Akkurat de samme julenissene, (og snømenn, reinsdyr og juletrærne) har vi laget idag og! Fint å øve på finmotorikken til de to minste. Og glitter utover hele bordet som by the way er UMULIG å,få bort. Vasket og støvsuget, men jammen glitrer det ikke for det om 🤪

    Den julekalenderen der var jammen smart! Den likte jeg!
    Linn/FruBevershverdag som daglig leder i familien O.J. Vil gjerne at du leser denne blogposten Grønt er skjønt! Gjerne med gull og sorte detaljer (Interiør)My Profile

Stengt for kommentarer.