Hei.

I serien med faviorittdager i julestria i det Casa Didriske hjem har vi i dag kommet til dagen som troner etter dagen da adventeska kommer ned fra loftet. Vi snakker om dagen da det hvite juletreet nede i gangen skal pyntes.

Det er en del som må avklares først før vi kan begynne. Hvem skal sette stjerna på toppen? Etter nøye granskning av bilder fra både fjoråret og året før ble det, under noe protester, besluttet at årets heldige stjernepåsetter var Eir. Neste år er det Isa’s tur. Eir nektet å posere på bilde mens hun satte på stjerna, men denne bloggen får da heller fungere som bevis.

Nytt av året var den meget konsentrerte og ivrige Dis. Hun hengte på julekuler som en helt. Rett nok alle på samme gren, men grenen tømtes stadig da storesøsken fungerte ypperlig som spredere av pynten hver gang hun snudde ryggen til. Etterhvert fant vi også ut at om vi snurret på treet så flyttet hun seg ikke etter, men fortsatte i samme stilling.

Den store diskusjonen om glitter kom vi heller ikke i år utenom. Isa er datter av sin mor. Ikke bare i utseende, men også i smak. Glitteret skal henge i rette linjer, ned langs treet. Eir er av helt motsatt oppfatning. Der skal det danderes rundt treet i et salig kaos (i mine og Isas øyne) Også i år gav Isa seg da hun innså at om vi gav oss på dette treet så vinner vi når det ordentlige juletreet skal opp i stua. Der skal glitteret henge ned. Basta. Ellers blir det jo ikke jul. Sånn er det bare. Eir himlet med øynene som bare en som akkurat har fyllt elleve kan. Yme lurte  mest på når vi skulle slutte å krangle om glitter og få frem nissene.

Den store, enorme og digre nissen trådte frem. Dis løp som om hun hadde fanden selv i hælene. Gjemte seg innerst i kroken bak den store treningsballen og kom kun frem etter at Isa hadde erklært at den nissen var “heilt, heilt dø!”

Yme proklamerte høyt: ” NO mamma, NO bringes jula inn!!” Jeg prøvde å si at det kanskje het ringes inn, men det var da helt latterlig.

Det er en rød og en hvit side når det kommer til nisser. I følge Yme er den store og den lille hvite kjærester. Dette til store protesteter fra Eir og Isa da det jo bare er de to grå som er mann og kone. Men vi har tydeligvis en forkjemper for de homofile i hus slik at den store og den lille hvite er altså kjærester. Bare sånn at det er sagt.

Det ble så fint! Som det alltid blir. Og ungene var fornøyde. Jeg snufset litt og tørket en liten tåre. Det er jo så fiiiiiint. Med det hvite juletreet, lyset og nissene. Og ungene. Fiiiiint.

I morgen skal Henning henge opp de siste julelysene ute. Biltema.. Fine, fine butikken sier jeg bare.. Torsdag kveld må det da være lov å sette i kontakten? Når jeg kommer hjem fra kurs.. Sånn i nitiden. Da er det jo bare noen timer til 1.desember.

Jepp. Vi er inne i en god steam. Mulig du faktisk bør slutte å lese denne bloggen om du allerede er lei av jul. Det blir værre. Jeg lover.

 

5 Kommentarer on Det hvite juletreet..

  1. Jeg liker julen, selv om vi bare har et kjøkken pyntet og julebøker, musikk fremme, så jeg fortsetter å følge oppdateringen

  2. Åååå det ble råfint! Søte Dis da <3 . Jeg er enig i at glitteret skal henge ned, liksom som stårlene til stjernen. Gleder meg til mer jul fra deg jeg! Blir aldri lei av å lese dere morsomme hverdag.
    Linda Hagen Vil gjerne at du leser denne blogposten Julekalender fra AlfabetikaMy Profile

Stengt for kommentarer.