Hei.

Praktisk dag på akuttmedisinkurs. Vi ble delt i grupper og vandret fra stasjon til stasjon. Havnet på den beste gruppa ever. Blandt annet kunne jo jeg briefe med alldeles utmerket radiobruk på nødnettstasjonen. Jeg ble allmektig fornærmet da instruktøren ble omtalt som stjernen i klassen på å melde fra på radio til legevakten når han dro ut på oppdrag. Rakte opp handa og protesterte vilt for det har faktisk aldri skjedd at jeg har forlatt Inndyr når jeg har vakt uten å melde det inn over radio. Fikk oppreisning og fikk roet pulsen. Vi skulle trene på å skifte talegruppe. En vanskelig øvelse når vi ikke skulle gjøre det på den enkle måten jeg vanligvis bruker. Rotet meg bare inn på BABS1 en eneste gang. Det gjorde opptil flere andre også så instruktøren hadde egentlig nok med å skru oss ut av den og kom dermed bare halveis gjennom det han tenkte å si. For de som ikke vet det. BABS er brann-akuttmedisin-politi-samband. Det er der det skjer. Og i dag var det ekstra mye trafikk der..

Videre skulle vi sette venefloner. Jeg stilte begge hender til disposisjon. En god kollega fra en nabokommune som ikke brøyter seg frem like mye som meg når nåler skal settes på kontoret fikk stikke både en og to ganger.. Jeg har knapt et blåmerke. Traff gjorde hun også. Saltens befolkning er i trygge hender. Dog kanskje ikke denne helgen. Hele prehospitale klinikk har julebord.

Selv syntes jeg den der drillen man bruker til å borre nåler inn i leggbeinet til folk var morsomst. Muligens greit at vi ikke øvde på hverandre med den. Enkelte skulle jo tross alt på julebord i kveld. Funker jo dårlig med ei nål i tibia.. i allefall den gule..

Videre skulle vi lære å ta av en motorsykkelhjelm uten å knekke nakken på folk. Det er ikke lett skal jeg si deg. Opptil flere må i kveld bruke dekkrem på nesa for å skjule skrubbsår.

Luftveier må være fri. Det hjelper ikke med all verdens fancy medisin og tiltak om pasienten ikke får luft. Du kommer langt med et par gode hender.. og så kan man jo stappe ned en laryxtube. Fortrinnsvis om du har en hel pasient. Om hodet har ramlet av som her så hjelper det lite om luftveiene er aldri så åpne.

Ellers har jeg lært både nye sepsiskriterier, at du ALLTID skal ta urinprøve av unger og at om du kommer til en hjertestans og pasienten er gravid etter uke tjue så skal barnet forløses.. litt usikker på om jeg gir meg i kast på den siste der…

En veldig bra dag. Som det bruker å være når Nordland legeforening arrangerer kurs. Lunchen var også bra. Jeg vil påstå at Thon Nordlys har hevet standaren betydelig siden sist jeg bodde der..

Ylva har forlatt oss. Og jeg kom vel hjem. Mormor har ankommet så jeg var i grunnen overflødig. Men det er klart. Om man tilbyr seg å spille et spill så får man jo alltids innpass..

I morgen er det julemesse. Vekslepenger er gjort klar. 25 kroner posen, 90 poser, løsvekt og smaksprøver. Pengene skal visstnok gå til skytterjakke som allerede er bestillt på nettet på Black Friday tilbud. Optimismen er det ingenting å si på…

Tilslutt: æres den som æres bør, takk til Marita som under hele dagen tok ansvar og tok bilder slik at det kunne skrives blogg..

4 Kommentarer on Akuttmedisinkurs.

 1. Åååå, jeg får nesten abstinenser av å se den veneflonen. Å stikke er det kuleste jeg vet😊
  Motorsykkelhjelmen har jeg også lært å ta av. Det er drit vanskelig og vi måtte øve lenge før vi fikk det godkjent.
  Og larynxmaska fikk jeg sjøl tredd ned i gapet sist jeg ble operert. Funka fjell det!
  Glad jeg ikke bor i Salten og er sjuk akkurat nå for nå er garantert nachspielet i gang på prehospitalen.
  Louise Vil gjerne at du leser denne blogposten Julekalenderen er den fineste juletradisjonen jeg vet…My Profile

 2. Ugggh, nå besvimer jeg snart! Jeg hater nåler. Jeg er den værste til å følge barna til blodprøver og slikt, det bare ender med at jeg må legge meg på en båre, haaha!
  Masse lykke til med JUlemessa i morgen!
  Linda Hagen Vil gjerne at du leser denne blogposten Et øyeblikk av livetMy Profile

 3. Oj! Dette hørtes spennede ut, og betryggende å vite at dere stadig oppdaterer dere -da vet vi ag vi er i gode hender.
  Den drillen syns jeg så skummel ut!

  Riktig god lørdag til dere!

  Ps, og gratulerer med utsolgt popcorn! Det var morosmt! 👏🏻
  Linn/FruBevershverdag som daglig leder i familien O.J. Vil gjerne at du leser denne blogposten Jeg gjester #Hverdagspodden til @Elaine Bloom og @Treningsfrue …My Profile

 4. ah… nå kom jeg på det. Jeg trodde jeg ikke savnet å jobbe så veldig mye… men jo, det jeg savner er å dra på kurs i arbeidstiden og få faglig påfyll. Alltid deilig med litt avbrekk fra de daglige rutinene og på hotell med deilig bevertning. Hørtes ut som en topp dag. Nå er jeg veldig spent på om skytterjakken er nedbetalt.
  Katinka Vil gjerne at du leser denne blogposten Jeg fikk åndenMy Profile

Stengt for kommentarer.