Hei.

Eir hadde laget pannekake til middag. Alle kom løpende til bordet da de var ferdigstekt. Dis også. Lykken ble kortvarig. Mammaen la feil pannekake på feil tallerken. Hun skar opp feil og det ble i allefall feil med syltetøyet. Atpåtil var det feil gaffel. Resten av middagen ble tilbrakt hulkende og forsmådd i hjørnet på kjøkkenet.

Så ble sikkel og snørr smurt inn i et øye, og det skulle være der! Det skulle i allefall ikke tørkes bort! Hildrande du…..

Svømming skulle vi ikke på! Problemet var at det hadde tre storesøsken så absolutt tenkt seg. Å bli bært hylende ut i en kald bil, uten ytterklær for det skulle man da IKKE ha på, kan virke dempende på noen og enhver. Det hjelper også å faktisk ta på seg både sko og jakke.

Ved ankomst garderoben var lykken atter komplett. Klær fløy av, såpe ble brukt og dusj var helt ok. I svømmebassenget fant vi en ny lek. Å hoppe fra kanten er storartet morsomt! Yme lærte å svømme på den brutale måten for når jeg egentlig skulle stå å ta imot ham kom en lillesøster i stedet. Yme klarer nå å svømme flere meter. Dog står han loddrett i vannet når han svømmer, men han drukner ikke om det er tre meter til kanten.

Så var det dusj igjen, trivelig stund.

Så. Den mammaen altså. Som brukte den rette handuken til noe griseri på gulvet og dermed den feile til å tørke med. Nå mammaen også dro frem en pysj…. Den dama som også var kommer ned i dusjen smilte forsiktig da vi dro, atter en gang med en unge under armen, uten sokker, smilte forsiktig og sa: det er jo ikke alltid så lett med disse små.

Noen, jeg skal ikke nevne navn trampet opp trappa til loftet da vi kom hjem. Krabbet opp i senga, slet til seg flaska, snudde ryggen til og sa “æ ska søv!!” Livet er hardt. Særlig på en tirsdag. Yme var storfornøyd, ikke bare svømte han flere meter, det var også kompiser som går på skola der som han ikke hadde lekt med på lenge. Til forskjell fra en viss lillesøster sovnet han med et smil.

Den som ikke fikk legge seg var Eir. Jeg begynner så smått å angre på at jeg lot henne få lov å stille stand på årets julemesse til helga. Hun lager karamellisert popcorn og skal selge det. Hun skulle egentlig lage sammen med en venninne, men venninnen hadde så mange andre oppgaver denne uka så nå er vi vist Team Didriksen. Mor og datter. Problemet er at halve teamet skal på kurs torsdag og fredag, den andre halvparten skal plutselig på skytestevne opptil flere kvelder. Så det ble plutselig veldig liten tid til å lage veldig mye popcorn…

Så vi har laget popcorn i flere timer i kveld. Og kommet nesten halvveis i mål.. Jeg popper, hun lager karamell og de mer avanserte sakene. Godt blir det og jeg håper hun får solgt litt.

Egentlig skulle jeg sittet i fred og ro og tatt nettdelen til akutttmedisinkurset jeg skal på i slutten av uka. Men det kommer en natt i morgen.. Den blir lang….

9 Kommentarer on Trivelig tirsdag..

 1. OI, ja, hildrande du ja, det kan du si. Jeg skjønner at jeg har mye å se fram til som mamma. Våkenetter…. tar de noen gang slutt? Synes jeg har drevet med våkenetter et helt liv allerede og det kommer nok til å fortsette en stund til.

 2. Hahahah, nå må du skjærpe deg altså! Må jo ikke legge feil pannekake på feil tallerken!! Har du ikke lært det? Hahaha!
  Ja er det ikke fint når planene man hadde blir okkupert av planene til noen andre? Hehe, kjenner til det kan du si 🙂

  Det er godt det også finnes netter. haha!

 3. Hahahah, nå må du skjærpe deg altså! Må jo ikke legge feil pannekake på feil tallerken!! Har du ikke lært det? Hahaha!
  Ja er det ikke fint når planene man hadde blir okkupert av planene til noen andre? Hehe, kjenner til det kan du si 🙂

  Det er godt det også finnes netter. haha!

 4. Jeg sitter her og ler, men det er egentlig av medfølelse. Det der er rett og slett en grusom alder. Egentlig skjønner jeg ikke at du har tid eller ork til å puste engang!
  Håper det blir et helvetes bra salg av det popcornet.
  Louise Vil gjerne at du leser denne blogposten Henvendelser fra mine lesere….My Profile

 5. Jeg tar av meg hatten og er imponert over popping av popcorn, skråblikket ditt på hverdagssituasjoner og koser meg med beskrivelsene dine. Og det beste er at det er gjenkjennbart 😀

 6. Med Queenie hadde vi det som i barnehagen ble omtalt som en heftig pre-pubertal fase. En dag jeg satt i garderoben, svett og frustrert, kom lederen ut og sa at de hadde erfart at sterke pre-pubertale faser ofte førte til en atskillig enklere pubertet. Nå er hun femten og et halvt, og hittil stemmer det. Hun er en fin og fornuftig tenåring, fremdeles med en egen vilje men uten voldsomme utslag.
  ( jeg bare nevner det)

 7. Herleg lesning, og lett å kjenna seg att i. Popkorna ser knallgode ut 👍

Stengt for kommentarer.