Hei.

Litt av grunnen til at vi valgte å ha vogna der vi har den på vinteren er snø. For hjemme har det omtrent ikke vært snø de siste fire år. Og om det har kommet litt så har den forsvunnet i løpet av to uker.

Her vogna står er det snø. Masse snø. Hele vinteren. Og da kan man jo gå på ski, ake og lage snømenn.

Snøen har faktisk kommet. Så da ble det vintercamp i ordet rette forstand i helga. Vi ankom i går kveld. I allefall en av fjernstyringene Henning har lagt opp for varme funket så det var ingen minusgrader inne. Og da vi sto opp i morges var det vinter. Altså, det var det i går kveld og, vi så bare ikke så mye til den.

Lykken er et akebrett og ei løype der man får fart. I allefall helt til man tryner, får nakken full av snø og de andre ler av deg og ikke med deg. I allefall helt til vottene ikke er så varme som man trodde og man får istapper til fingre. I allefall helt til man ikke orker å vase rundt i kald snø lengre. Men frem til det er lykken et akebrett.

Så da er det jo fint at det finnes andre aktiviteter. Som Yatzy. Der man kan knuse mamma med 47 poeng selv om hun fikk yatzy på firere. Elles spille Quizmysteriet med storesøstre som klarer å løse mysteriet for deg. I morgen blir det Risk. Ellers blir vi avskiltet som foreldre. I kveld måtte vi jo se finalen i skal vi danse. Noen jublet, noen gråt. Ingen navn nevnes.

Dis fasinerer meg. “Vogna mi!” Hun liker campingvogna. Kler av seg, roper “flaske!” Og tusler til sengs når klokka er der. Og sover gjennom både oppvask, brødre som alldeles ikke vil legge seg etter skal vi danse finalen på tv og mer river hus mens han tramper inn på badet. Hjemme våkner hun om noen går forbi på utsiden av rommet hennes..

Eir har med seg Sofie. Knising inn i de sene nattetimer høres fra spikerteltet. “Hysj nå litt og kan dere være stille!” høres like lenge fra øverkøya der Isa forsøker å sove.

Alt er ikke idyll, men det er sånn vi har det. Litt kos, endel roping, noe sure miner, litt fnis og masse lykke. Og trøtte foreldre. Overtrøtte unger. I vårt vintercampparadis.. Winter is coming. Og vi gleder oss.

3 Kommentarer on Vinterlykke..

  1. Den plassen ser virkelig flott ut, og tenk at du ble campingfrue, da! Hvem hadde trodd! Jeg er glad på familiens vegne at båt ble byttet ut mot denne!
    Avdelingholt/ Anja Holt Vil gjerne at du leser denne blogposten Varm kveldsmatMy Profile

  2. Mulig jeg er skikkelig dum, men jeg var sikker på at det er snø i HELE Nord Norge om vinteren?! Snedig greie, var det et sted jeg trodde hadde snø så var det der liksom. Men men, så feil kan man ta <3

    ser ut som dere koser dere veldig i vognen. Og det står høyt på min ønskeliste, men i år ser det ut til at det ble med renovering av huset utvendig, også må vi kjøpe oss ny varmepumpe til oss selv i julegave for den har selvfølgelig konket ut 😛

Stengt for kommentarer.