Hei.

Vi skriver november. Det betyr et aldri så lite taktskifte her i Casa Didriksen. Så snart maskene er tatt av på Halloween er det en ting som gjelder. Planleggingen av årets julepynt! Og i år etter år har vi vært på jakt etter den ultimate utebelysning. Nemlig en nisse med slede. Tydeligvis har de vært litt ute av moten de siste år.

Men altså. Nå fattes det håp her. For etter et søk på nettet, der diverse kinesiske butikker på Ebay og Wish utgår på grunn av lang leveringstid så viser det seg altså at Europris av alle steder innehar en julenisse. Den sitter i en slede og den dras av to reinsdyr. Den kan stå på bakken og den kan festes på vegg.

Problemet er jo at Henning ikke skal til Bodø før på onsdag. Det står altså på nettet at denne lekkerbisken finnes på lager. Men det er jo nå i kveld. Hvem vet hva som kan ha skjedd frem til onsdag? Det er jo flere dager til. I allefall halvannen.

Derfor skriver jeg denne bloggen her i dag. Slik at du, som bor i Bodø eller omegn, og som hadde tenkt deg på Europris for å kjøpe en nisseslede.. Du har med å holde deg unna! Ikke tenk på det en gang. Jeg mener det. Den nissesleden er min! Bare min! Jeg går ikke julen 2017 i møte uten en nisseslede, og livet blir definitivt enklere for Henning om Europris fortsatt har den nissesleden på lager når han skraper på døra der onsdag morgen. Hører du? Ligg unna!!

Sånn, da burde det være i orden.

Jeg har allerede vært på Chlaes Ohlson og tatt årets julebelysning i øyesyn. Vi vurderte et lysende elghode, men fant ut at det egentlig ikke er så mye julestemning i en lysende elg. Det er jo rett og slett bare vulgært. Jeg mener, vi har jo et reinsdyr, en pingvin, fire isbjørner, en snømann og en nisse. Så det ble ikke et sånt elghode. Vurderte en sånn pyramide med snøballer, men siden Isa helst ville ha julebelysningen til gågata i Bodø i hagen i fjor så ville jo en sånn bitteliten pyramide fra Chlaes Ohlson egentlig bare rippe opp i det såret så jeg lot være.

Vi går jo for symmetri. Det ødelegger litt at jeg ikke kan bestemme hva hun som bor i hybelen nede har i vinduet, men i allefall fra 2 etage og opp er det symetri. Ytterst er det staker i vinduet, i midten er det stjerner. Men de vinduene i stua/gjesterommet som bare har staker de blir liksom litt.. hva skal jeg si.. tomme. Så vi gikk for to nye stjerner som ikke dominerer så veldig.. Som kan henge over stakene. Trenger jeg si at når det kommer til julebelysning så er det “jo mer, jo bedre” som gjelder. “Less is more” gjelder altså ikke julelys, bare Eirs sminke. På bildet under er vi ikke helt ferdige, men det er en god start… Det ble bedre etter at NAV klaget..som man ser av siste bilde..

Siden Henning ikke viser tegn til spesielt vondt i ryggen i år har jeg en plan om at vi kanskje kunne hatt lys rundt i allefall åtte av vinduene på forsiden. Det ville jo bare blitt så fiiiiiint. Og fire på den ene siden og tre på den andre. Så kan vi heller la være å pynte baksiden. Og så en sånn lasergreie som lyser opp veggen med snøkrystaller som faller eller kanskje et nordlys. Jeg har satt Henning på saken. Jeg stoler på Henning. Det blir bra når han fikser. Alltid. Det er en grunn til at jeg elsker ham. Han ordner det. Julelys it is! Mulig det kommer noen få gloser før han er ferdig, og så skal vi kjøpe sånne dyre plaststrips til å feste ledningene med, ikke de billige som bare brekker når han strammer. Eir går etter og klipper av det som blir til overs på stripsen og holder stigen og sånn. Og så skal han få kjøpe seg noen nye bits til drillen og sikkert noen fancy skruer. Da blir det julelys! Og så kan jeg og Isa komme ut, sette i kontakten og hyle. For det er jo så fiiiiiint!

Det er altså ikke mange ukene igjen før lysene skal tennes. 26 dager. 26 dager spekket med jobb og kurs og reiser til Tromsø og jeg vet ikke hva. Så dette kommer til å holde hardt. Det spørs om jeg og Isa har nerver igjen når 1.desember kommer. Heldigvis har jeg en uke ferie i desember. Huset skal være ferdig pyntet med tre og det hele 17 desember. Jeg har vakt fra 21. og gidder ikke å stresse med pynting da.

Men vi bruker å komme i mål. Vi kom i mål i fjor og året før. Så da klarer vi det i år også. Bare alle andre holder seg unna Europris.

 

4 Kommentarer on Den viktigste måneden i året..

 1. du får ringe og be dem holde av et til deg til onsdsg. vil tro de er behjelpelog. skulle også gjerne hatt et, men ikke så mange utekontakten i vårt nye gamle hus, så da blir det heller lys inne

 2. Ring Europris og forklar så kanskje de legger den av for dere? :o) Gleder meg til å se bilde!
  Anne Berit Vil gjerne at du leser denne blogposten RedesignMy Profile

 3. Hva med å ringe europris???? 😉

  Og Henning er en fikser, det har jeg skjønt. Dere utfyller hverandre godt!!!!

  PS. Om du tilfeldig kjøper litt julepynt til hybelboeren, kanskje?
  Avdelingholt/ Anja Holt Vil gjerne at du leser denne blogposten Dagene som gikkMy Profile

 4. Ha ha! Jeg flira litt nå!
  Sier som Anja, ringe Bodø å be de å holde av til deg, da har du konkret en å kjefte på om den ikke er der når Henning kommer å skal hente den 🙂

  Her er også november en viktig måned og jeg er straks i mål med 120 kalenderpakker, og planer om hvem som skal få hva til jul er allerede godt i gang!
  God november, Doc!
  Linn/FruBevershverdag som daglig leder i familien O.J. Vil gjerne at du leser denne blogposten (For) tidlig ute med årets julekort?My Profile

Stengt for kommentarer.