Hei.

Jeg har vært litt smådeppa i det siste. Eller mer sånn fortvilt. Jeg har hatt så innmari vondt i en arm. I allefall har det føltes som om jeg hadde vondt i armen. Men jeg fikk liksom ikke helt ordning på det. For alle ledd funket, uansett hva jeg gjorde så klarte jeg ikke å reprodusere smerten som det så fint heter.

Ikke fikk jeg sove på natta. Og av en eller annen merkelig grunn var det når jeg ikke lå på den sida med den vonde armen jeg fikk mest vondt. Så en natt der lå jeg og vred meg frem og tilbake og fant plutselig ut at det jo var når jeg bøyde hodet bak og til høyre, da fikk jeg dritvondt i armen. Helt ut i fingrene fikk jeg vondt da.

Som den gode lege jeg er tenkte jeg jo værst mulig med en gang. Nakkeprolaps. Fikk turnuslegen til å gjøre en prolapstest dagen etter, og den slo jo ut så det sang. Så da var det jo egentlig bare å skyte og grave ned.

Jeg brøytet meg vei inn til fysioterapeuten. Han lo. Hvorfor i all verden skulle jeg ha fått et prolaps i nakken. Nei si det? men jeg var ganske sikker på at jeg hadde det. Etter å ha undersøkt meg sånn bittelitt lo han ikke og var egentlig enig. Så jeg tuslet enda mer betuttet tilbake på kontoret. Nakkeprolaps. Det er jo ikke noe gøy i det hele tatt.

I dag klokka halv ni hadde jeg ny time. Jeg var muligens bittelitt bedre etter at han dro i hodet mitt sist gang.

“Jeg tror ikke du har noe nakkeprolaps jeg” Jeg er veldig glad i fysioterapeuten vår. Han er flink og han er positiv. Jeg øynet håp. Kunne det rett og slett være en muskel som helt holdt aller nerver ut til armen fanget i et jerngrep. Det er i allefall det Henning hele tiden har påstått. Men altså, man skal ikke lytte til kvakksalvere. Henning er hverken lege eller fysioterapeut, han driver jo bare å gjetter..

“Det må være en muskel. Det er så mye som ikke stemmer”

For å si det sånn. For å si det veldig høyt. FYSIOTERAPEUTEN FANT DEN MUSKELEN.

Du grønneste juletre! Og du hellige moder av alle vonde ting i hele verden. Jeg har vært med på fire fødsler. Jeg skal ikke si at timen i dag helt nådde opp til den verste av dem, for timen hos fysioterapeuten i dag var jo veldig mye kortere enn de fødslene. Men altså. Satan! Jepp. Jeg sa det. Flere ganger og veldig høyt.

Jeg har alltid trodd at for å bli tannlege så må du like å plage andre. Jeg tror kanskje fysioterapeuter har en del av det samme genet.

Han fant den muskelen. Og så trykket han på den muskelen. Du kan se scenen foran deg. Her har du altså meg, liggende på mage på benken med ansiktet ned i et sånt hull. Med armene fremover på sånne fine holdere som de har på benkene sine. Fyioterapeuten foran hodet mens han brukte et eller annet torturinstument for å kna på den muskelen. Jeg sier dere,kun en uhyre sterk viljestyrke gjør at den fysioterapeuten fortsatt kan bli far. For jeg lå altså en veldig god posisjon til å slå der det skader mest.

Men det var jo bare begynnelsen. For når man da har funnet roten til det onde så holdt det jo ikke å kna. Her skulle det stikkes. Med nåler. Tror jeg i allefall. Det kjentes mer som han vred inn en rødglødende taggete spydspiss. Med mothake. Det strålte både opp i hode, ned i arm og ned i rygg og jeg tror ærlig talt at jeg et sekund der så både lyset på den andre siden og stjerneskudd. Og hadde jeg ikke ligget plantet på mage ned i den benken og han sto bak meg og trykket meg ned i benken så ville jeg nå sittet i arresten for vold mot offentlig helsepersonell. Ikke at jeg er voldelig til vanlig, men det er noe som heter reflekser og selvoppholdelsesdrift. Du grønnsvidde… Han fant muskelen ja. Men altså, den spydspissen gjorde jobben sin gitt.

Jeg er så glad i fysioterapeuten vår. Han er så flink! Nå har jeg sittet og studert anatomibøker og bilder og alt passer og jeg er helt sikker på at et par sånne runder til så er jeg helt fin og kan sove på venstre side igjen. Det er favorittsovesiden min så jeg håper det går fort. Henning har fått si “hva var det jeg sa, det var en muskel” og jeg er veldig glad for at jeg ikke trenger å skyte og grave meg selv ned. Fysioterapi altså! Dritvondt, men effektivt!

5 Kommentarer on Han fant muskelen…

 1. så bra at dere fant ut av det. duvsom lege kjenner jo til det meste og då er det lett å tenke det verste. ser bo bare oss uten legeutdanning, og når vi begynner å Google så kan en feile litt av hvert.

  god bedring

 2. Så kjekt at selv kvakksalvere kan ha rett, og få lov å si det til kona si!

  Måtte du blir raskt bra og så er jeg takknemlig for at det ikke var en prolaps. Muskler er mye greiere å fikse.

  God bedring!!!
  Avdelingholt/ Anja Holt Vil gjerne at du leser denne blogposten En morgen som denneMy Profile

 3. Kjenner meg veldig godt igjen. Har sånne runder med en kiropraktor to ganger i måneden. Har en nakke om ikke samarbeider, og når kiropraktoren da først drar nakken til siden og deretter drar ut bindevevet er det jeg som ser måner og planeter.

  Lykke til med resten av behandlingen 😃

Stengt for kommentarer.