Hei.

Da jeg var liten elsket jeg bøkene med tante Grønn, tante Brun og tante Fiolett. Herr Blå som var så streng og lille prikk, puddelen. Petter og Lotte. Og filmene. Snakker om, de var så fiiiiiine.

Så da Eir ble født kunne jeg knapt vente til hun ble stor nok til at jeg kunne kjøpe herligheten på DVD.

Jeg tror vel Eir var tre år da vi benket oss i sofaen for å se tantene..

Gud bedre meg så kjedelig!! Det skjedde jo ingenting i de filmene. Sikkert fem minutter mens man så Petter og Lotte traske langs en vei.. så nye fem mens prikk sprang fra dem.. altså, enten så har noen gjort noe med de filmene eller så spilte min hukommelse meg et puss.

Og det var vel helst det siste. Jeg er litt usikker på hvem som ble lei først, meg eller Eir, men jeg bar aldri nag til henne for at hun ikke ville se de filmene igjen. Lese bøkene har vi derimot gjort. De er like koselige som de var.

Det nermer seg jul. Under to måneder igjen til julaften. Og det begynner å dryppe innlegg på Facebook. «Vi som vil ha jul i Skomakergata som julekalender»

Har dere sett på den i det siste? Vi har den på DVD. Joda, sangen er så fin og man kommer jo rett inn i barndommens jul når Jens Petrus lukker opp døra.

Men den er altså litt kjedelig. Jens Petrus stuller og steller og snakker for det meste med seg selv. Og så stikker det en kunde innom en liten stund.

Julekalenderen i fjor var fantastisk! Julekongen også. I år er det jul i svingen. Ikke min favoritt, men så er det heller ikke meg NRK først og fremst sender julekalenderen for. Det skulle man dog tro når man ser på facebook. For det er de voksne som klager, ikke ungene. Just saying..

Nei, kos deg med julekalenderen i år, enten du ser den som sendes på tv eller om du tviholder på Jul i Skomakergata på DVD. Men la ungene skape sine egne minner uten at du blir sur.. for det er faktisk helt ok å like Jul i svingen. Eller blånisser. Eller en av de andre. Verden har gått videre. Jens Petrus lever best i hodene våre.. og på DVD etter at ungene har lagt seg..

5 Kommentarer on Ikke helt som jeg husker det…

  1. Helt enig, Snøfall og Julekongen var fantastiske! (Hvorfor sender de ikke en av de i år, eller helst begge to?)

  2. Åååååå jeg er så enig!
    Blir det skomakergata så blir det nok ipader på ungene her i desember… eventuelt går den eldste i koma og de to yngste henger fra gardinstengene som rastløse apekatter i bur… julekalenderen i fjor var helt fantastisk (selv om kronisk ammetåke har gjort at navnet er forsvunnet herfra)… jeg innrømmer gladelig at jeg så episodene i opptak etter at ungene hadde lagt seg for å få se de i fred 🙈

  3. Jeg er så enig med deg! For noen år siden hadde en bekjent kjøpt Jul i Skomakergata på DVD. Hun hadde jo så gode minner om den serien fra barndommen, og derfor ville hun gjerne dele minnene med sine egne barn, som på den tiden var 8-10 år gamle. Etter noen minutter hadde det kommet medfølende fra en av ungene: «Måtte dere virkelig se på det der da dere var små, Mamma? Stakkars dere!»

  4. Jeg vokte opp med svensk tv og husker god Elsa Beskow sine sagor😄Har nok de samme minnene som deg og har sett dem som voksen og det er overhode ikke det samme 🙃
    Svenskene var jo noe tidligere ute med julekalender og jeg så på jo på det hvert år. Min favoritt er da Trolltider. Kjøpte den på DVD i fjor og den var like artig som jeg husker, og blir å se den i år også.

Stengt for kommentarer.