Hei.

Da vi våknet i morges viste gradestokken -6 grader. Ute altså. I vogna var det godt og varmt.

De minusgradene tok meg litt på senga. Jeg var liksom innstilt på høst, ikke vinter. Jeg har liksom tenkt at vi har gooooood tid på å kjøpe vinterdress og vintersko.. Vel, gradestokken sa noe annet, rimet på verandagelendret likeså..

Derfor ble det en aldri så liten tur til Fauske.

Jeg lette jo som en gal etter vinterskoene mine før vi dro til vogna i går. Jeg fant dem ikke. Det vil si, jeg fant dem da vi kom hit, for de sto her. Jeg kjøpte noen nye i fjor. Jeg var så lei av å fryse på føttene at jeg kjøpte sånne som ville holde selv en polfarer varm i – 50. De når meg til sånn ca under kneet og er trippelforet.. ikke helt skapt for bevegelighet, føles mer som å gå i slalomsrøvler. Men innmari gode og varme..

Vi kom til Fauske. Salg over alt. Det var en eller annen slags helg, med ballonger, maskoter som delte ut godter og salg. Fikk vinterdress til både Yme og Dis, to jakker til Dis og superundertøy og luer for tilsammen under 1500.- Det aller beste var at dressene hverken var rosa, blå eller sorte. De var brune. Kjempefine.. med refleks.

Så gikk vi på skobutikken. Og jeg må jo bare si. Jeg er litt svak for Viking. Jeg synes de har veldig bra sko til unger. De er varme, de tåler vann og de tåler røff bruk. Og nei, vi er på ingen måte sponset.

Lykkelig så jeg skiltet med «barnas dager» og 30 % og Viking vintersko. Det ble, kjønsstereotypisk nok, rosa til Dis og svarte til Yme. Og så… bakerst i hylla. Størrelse 40… ? Ser man det. Her har jeg i alle år spurt i skobutikker etter vintersko til meg selv som kan måle seg med ungenes. Blitt tilbydt all verdens fjonge skinnstøvletter og ting som ikke tåler tre snøfnugg. Eller som er mulig å gå med på is. Men her altså..

Så det ble Viking vintersko i sort og orange til meg også. På Barnas dager og 30 %. Jeg prøvde å lure på Eir et par, men den gang ei.. Hun gikk for et par med semsket skinn og noe sånn ullpynt på toppen. Tenker vi snakkes i desember når jeg og Yme kan traske gjennom slapset og alikevel være lett på foten, tørr, varm og god.

Resten av dagen har vi vært ute. Vi har grillet marshmellows og pølse. Og kost oss med skal vi danse.

Og kranglet med forbrenningstoalettet. Henning krangler fortsatt. Hele doen lever nå i fare for å bli sparket ut. Henning har sagt opptil masse stygge ord og Yme trodde han døde da han skulle tisse ute. Noe han nektet å gjøre.

Jeg tar det hele med knusende ro. Henning kommer til å fikse det. Nå driver han og kutter strømmen. Henning fikser det alltid. Uansett. Til slutt. Det ordner seg. I mellomtiden nytes Pepsi Max i stettglass.

Jepp. Liker fortsatt camping

12 Kommentarer on Vinteren kom…

 1. ja høsten var plutselig her fo3 fult. våkna fredag til en bil dekt av is og sommerdekkan sto på enda. men bo er det klargjøring for vinter. dress til eldste er handla, en gammel henta fram til minste. samt vintersko og vinterstøvler. så da må vi vel Berge vinteren. blir fort penger når sånt skal habdles. eneste er at jeg selv må vente med å ta i bruk mine varme vintersko, da jeg har klart å få meg et skikkelig overtråkk. så klare ikke å få på andre sko enn joggesko for tida

 2. Da fikk jeg med dagens – din gårsdags gode latter mitt i all kulde och kos. For ikke å snakke om skor till alla types bein og behov.

 3. Selv minusgrader, får du til å virke riktig så OK ut! Jeg er så utrolig imponert over innstillingen din! Til at alt ordner seg!

  Og handle masse klær og sko på salg – er jo alltid lykke det! Her slapp jeg å kjøpe noe nytt i år, alt går fra en storebror til nestemann. Hadde faktisk flere reimadresser til overs og. Ikke verst bare det, spør du meg 😂

  Det høres ut som dere har hatt nok en fin helg på camping!
  Linn/FruBevershverdag som daglig leder i familien O.J. Vil gjerne at du leser denne blogposten Bli en «milf» med mitt hemmelig supertriks! (Julebordsesongen er rett rundt hjørnet, her er min beste venn!)My Profile

 4. Jeg har nok fått sorte sorrel etter vilde. Hun rakk aldri bruke de. Men jeg skal starte pendling med tog, jeg kommer sikkert til å bli glad i dem. Men må jobbe litt mer med toget.

  Vintercamping og pepsi max i stetteglass, rabatt på klær og sikkert en do som funker. Go’e greier!
  Avdelingholt/ Anja Holt Vil gjerne at du leser denne blogposten Min første tekst!My Profile

 5. Hehe, jeg har kjøpt meg Dock Boots i størrelse 39. Like som treåringen sine. Han ble ikke imponert, men jeg kommer til å være tørr og varm på beina i slaps og regn hele vinteren. Jeg er superfornøyd! (Treåringen godtok forresten støvlene under tvil, ettersom jeg lovte å bruke pene sko til fine anledninger)

  • Ymes eneste innvenning var at jeg godt kunne kjøpt de rosa, for nå tar jo han feil hele tiden.. Jeg prøver å si at det er en viss forskjell i størrelse, men han hører ikke på det øret..

Stengt for kommentarer.