Hei.

I går satt jeg og surfet rundt på fjesboka.. der kom jeg over Helse Møre og Romsdal sin facebookside.

Nå bruker stort sett helseforetakenes facebooksider å være noe jeg blar fort forbi. Bruker å være ganske tørt.

Men applaus til Møre og Romsdal. De har denne uke en serie med videoer. Hovedpersonen er Margot. Ei dame med replikkene på rett sted. Hun er tom for Selo Zok. Og har time på sykehuset dagen etter.. Så da kan hun jo bare be sykehusspesialisten om å skrive ut resept.

Spesialisten er skrivevillig. Øker til og med dosen da blodtrykket er noe høyt.

I dagens episode henter Margot medisinene på apoteket. Dere kan jo gjette to ganger om spesialisten fjernet den gamle resepten som lå i reseptformidleren fra før…

Det er altså ikke rent sjeldent jeg har pasienter på kontoret der jeg tror jeg har stålkontroll på medisinene og så har jeg det alldeles ikke. De har sluttet med noe selv, en spesialist på sykehuset har skrevet ut noe annet og epikrisen har ikke kommet. Senest i dag fjernet jeg halve medisinlista hos en pasient fordi den stemte overhode ikke med det pasienten faktisk tok.

Det kan få ganske fatale konsekvenser om jeg skriver ut en dose, sykehuslegen en og pasienten henter ut og spiser begge. I ytterste verste fall kan pasienten dø.

Jeg er spent på hvordan det går med Margot. Ta en titt på de tre videoene som er lagt ut så langt. Her er link til den første. Del dem gjerne. Og få en god latter på kjøpet. Margot er herlig!

2 Kommentarer on Ta en titt på Margot

Stengt for kommentarer.