Hei.

I kveld har jeg og Isa virkelig kost oss. Mens Eir måtte jobbe og slite. Dog tror jeg at Eir var vel så fornøyd som oss.

Vi har en flott kafe her på Inndyr. Heimsjyen. Det er kjempegod mat der, servicen er upåklagelig og selv med vår bråkete bøtteballett har vi aldri møtt annet enn smil.

I ettermiddag var det Barnas resturant på Heimsjyen. De hadde invitert barn mellom 10 og 14 år til å ta over kjøkkenet. Under kyndig veiledning. Og det var servering av herlighetene klokken 18. Jeg og Isa hadde reservert bord. Bestemor var leid inn som barnevakt. Selv på barnevennlige Heimsjyen anså jeg at det nok ville ødelagt opplevelsen litt med Dis og Yme til bords på fireretters med hvit duk og stetteglass.

Både jeg og Isa rakk å dusje før vi dro, så vi ankom stedet riktig så representable. Det var dekket langbord til gjestene med hvit duk, stetteglass, roser og lys. Trivelig selskap rundt bordet var det også. Alle spente på hva de håpefulle skulle diske opp med.

Kokkene kom. Ønsket velkommen og presenterte forretten. Blåskjellsuppe. Den var altså alldeles nydelig. Isa spiser ikke blåskjell så jeg fikk noen ekstra. Men suppen. Den var så god! Syntes Isa også.

Så kom en mellomrett. Urtepannekaker med røyket laks og agurk. Fantastisk god den også. Jeg bare håper Eir var med å lage de slik at vi kan ha dem her hjemme. Isa hadde i tillegg nå fått isbiter i vannglasset og var svært fornøyd med kvelden så langt.

Ungene laget ikke bare maten. De serverte også med kyndig hand. På rett side av gjesten. Bar flere tallerkner i slengen tilbake. Intet ble knust. Jeg ble imponert.

Hovedrett. Ovnsbakt fisk, både laks og sei, med ertepuré, potetmos, grønnsakssymfoni og kremet eplesaus. Og bacon. Altså. Trenger jeg si at det smakte nydelig.

Det var ikke små posjoner de hadde lagt opp. På dette stadiet, etter en fortært hovedrett begynte jeg å bli riktig mett. Stappmett er vel den korekte betegnelsen. Isa kunne fortelle at hun jo hadde spart plass til desserten ved å bare spise halvparten av alt annet. Det var lurt. Det var det jeg burde gjort. For desserten kallte de oppned ostekake med jordbær og kjekscrisp. Det var altså en pannacottating i et glass med jordbær og kjekssmuler på toppen. Uansett hvor mett du er så spiser du jo det.

Jeg og Isa vagget ut til bilen. Eir mer fløt på en rosa sky. Dette gav mersmak. For oss maten, for henne det å stå på et sånt kjøkken og kokkelere.

Flott tiltak av Heimsjyen. Stående applaus og hurra sier jeg bare. Håper de gjør det flere ganger. Jeg spiser gjerne igjen og jeg vet at jeg har en kokkespire som mer enn gjerne overtar kjøkkenet.

1 Kommentar on Fantastisk middag!

Stengt for kommentarer.