Hei.

Altså. Jeg anser ikke meg selv for å være helt dust når det kommer til data. Til og med IT-mannen på jobb har sagt at det er greit at jeg maser for jeg vet i det minste hva det er jeg lurer på når jeg spør. Noen ganger i allefall.

I et anfall av paranoia gikk jeg da for noen dager siden til innkjøp av et bacup-program for bloggen. Mange penger.. rett ut i intet. For jeg begynte å fundere. Hvor er egentlig bloggen min.  Og hvem passer på den.

Jeg har et webhotell. Bluehost. Forstår ikke bæra når jeg er innom der. Men det funker. Bloggen åpner seg hver dag. Jeg forsøkte for et par år siden å bytte til noe norske greier. Hele bloggen holdt på å forsvinne ut i det store intet. Heldigvis fikk support hos Bluehost dratt den tilbake fra internettet og tilbake i sine trygge armer.

Men jeg skriver jo i WordPress. Og hva er egentlig det? Et skriveprogram? Eller ligger den i wordpress og tydeligvis så har jeg altså wordpress via Bluehost, men Bluehost tar en egen backup, for backupknappen i wordpressmappa funker ikke i bluehost.

Jeg spurte support. Ble ikke klokere.

Og inne i bloggen. Der har jeg en app. Som sier at den tar backup. Men hvor er den da? Altså backupen. Kan jeg finne den. Jeg ble mer og mer paranoid der jeg satt og kjøpte altså et backupprogram. Leste litt dårlig, for jeg trodde det bare var å innstallere og så vips fant jeg den via det programmet.

Nå har de mast i dagesvis på at jeg må fylle ut mine opplysniner. Jeg vet jo nettadressen til bloggen. jeg kan både brukernavn og passord til wordpress. Men så. Jeg må altså ha et sted å legge den backupen. Og jeg tenkte på dropbox. Alt for liten og Henning bare så på meg med løftet øyenbryn og ristet hodet meget sakte og meget bestemt frem og tilbake da jeg skulle til å kjøpe en Terrabyte lagringsplass på dropboks.

Macen er jo for liten. Der har jeg jo alle bildene jeg ikke tør sende ut i eteren men må ha en kopi av på disken også.

Google Disk. Med sine 15 Giga skulle det akkurat gå. Men hva er nettadressen til google disk. Altså hvor skal jeg si at programmet skal sende backupen. Aner ikke, Henning ante ikke. Jeg skrev en mail til support. De ba meg logge inn og forklarte meg nøye hvordan jeg skulle komme akkurat så langt som jeg har kommet av meg selv. Så sto det ikke mer..

Jeg skrev Google Disk og trykket send. Tipper at det ikke hjelper det spøtt! Får sikkert en mail i morgen der de ber om en adresse eller en sti der backup skal lagres. Og jeg kommer antagelig da til å skalle hodet i skjermen i ren frustrasjon.

For å bli enda mer fortvilet har nå Eurofoto avsluttet sikker lagring av bilder. Det kom en mail med beskjed om at man måtte overføre bildene sine til CEWE. Det har jeg gjort. Fikk til og med en mail om at de var overført. Men de er ikke der. Har sendt tre mail til support. Smilefjes tilbake, Det tar nok bare litt tid. Nå har det gått åtte dager. De er ikke der. Heldigvis er de i allefall på vår gamle bærbare pc og min mac. evt i iCloud. Jeg er ikke sikker, for jeg blir forvirret hver gang jeg prøver å forstå hvor de egentlig er.

Men Henning er snill. Han prøver å forstå mitt paranoide vesen. Han har funnet en ekstern disk. 2 Terrabyte. Burde holde en stund. Han fant også ledning og den funker. I morgen skal jeg lage system. Overføre alle bilder. Sirlig ordnet i år og måneder.. Mhmmm. Mens jeg venter på mail fra support.

Det er så man vil rive av seg håret og stange hodet i en murvegg.

Til jul i år ønsker jeg meg en mann, eller en kvinne, som kommer inn her, setter seg ved Mac’en, loser meg rundt i Bluehost, wordpress, iCloud og Bilder og forklarer meg hvordan alt virker og hvordan det henger sammen. Sånn at jeg vet hva jeg har, hva jeg mangler og om det bare er ren flaks at denne bloggen i det hele tatt eksisterer fortsatt. Paranoiaen vil liksom ikke helt slippe taket.

Avlsutter som en kjent blogger, Anne Brith, takk for at du leste.

3 Kommentarer on Argh.. data….

 1. Akkurat der, lukker jeg bare øynene og håper på de beste – jeg er virkelig ikke noe racer på it. I alle år hvor jeg jobbet i hotellbransjen, så hadde jeg jevnlig (og god) kontakt med gjengen på it. Tror de kjente meg like godt som min egen familie på et tidspunkt.
  Jeg får fnatt bare av tanken på it utfordringer – og slenger igjen macen! Ha ha!
  Linn/FruBevershverdag som daglig leder i familien O.J. Vil gjerne at du leser denne blogposten Smil til verden og verden geiper tilbake !!! Eller? Eier ikke folk folkeskikk?My Profile

 2. Der har jeg en fenomenal eks som har full kontroll. Men bloggen min lever på hans nåde…. så jeg får være snill? 🙂

  Lykke til med overføringer og forståelse, jeg stiller meg bak deg.
  Avdelingholt/ Anja Holt Vil gjerne at du leser denne blogposten Få med deg sjela di!My Profile

 3. Hmmm… som datajente ble jeg litt nervøs for å bli gitt bort i julegave til noen nå. (Alternativt er det et marked der ute).

  Nå bruker ikke jeg det samme som deg, verken mac eller self-hosting, men tror at hos bluehost kommer backup an på hvilken betalingsplan du har. I den dyreste pakken er det inkludert, men ikke i det billigere (tipper at du kan kjøpe denne tjenesten i tillegg). Vet ikke hvordan det ser ut i wordpress-grensesnittet når du har self-hosting, men selv om backup-knappen ikke funker, så finnes kanskje eksport-funksjonen? I så fall kan du ta ut en kopi der og lagre lokalt. Muligens får du ikke med kommentarer der, litt usikker på hvor mye eksporten tar med seg. Men hvis det finnes en app der inne som påstår at den tar sikkerhetskopi, så burde det stå i noe dokumentasjon hvor denne kopien befinner seg.

  Men jeg synes det er veldig bra at du tenker på backup og forsøker å finne ut av det! Hadde bare alle vært føre var!
  Abelone Vil gjerne at du leser denne blogposten 10 epleoppskrifter å teste utMy Profile

Stengt for kommentarer.