Hei.

Det var min tur til å sove. Jeg så på klokka 09:03. Skulle bare strekke meg litt. Så på klokka igjen. 09:47. Skvatt ca en meter opp over senga. Eir skulle være hos frisøren klokka 10.

Ropte ned til Henning, Isa og Dis at de måtte vekke Eir, Henning hoppet ut av stolen, han hadde glemt hele frisørgreia.

Eir hadde stålkontroll. Hun hadde stått opp kvart på ni og ventet nå bare på at noen skulle kjøre henne. Hun rakk det.

Halv elleve kom jeg og Yme og Dis. Vi skulle nemlig klippes hele gjengen. Og mens Eir fikk sine lenge etterlegtede lyse tupper gjorde Yme og Dis det som er aller morsomst hos en frisør. Lage hinderløype og leke med lekekassa. Dis hadde egentlig ikke tenkt å klippe seg for av noen grunn synes ungen som kan stå på en fot på toppen av et klatrestativ at damer med saks som svinser rundt ørene hennes er “gummel!!”, altså skummel. Men klok som hun er satt hun helt i ro mens hun klaget høylydt om enn ikke så ektefølt. Det ble et strålende resultat på alle mann.

Etter klippen ble Dis dumpet hos bestemor. De to skulle kose seg hjemme mens vi andre satte snuten mot Bodø.

Første punkt på programmet var at Eir skulle på ultralyd. Og herved settes punktum for alle ville rykter. Eir skulle altså ta ultralyd av kneet sitt. Kneet. Ultralyd er fantastisk, det kan brukes til så mye annet enn å se inn i gravide mager. For eksempel kan man se inn i et vondt kne. Som heldigvis hadde en intakt menisk og ellers så ut som det skulle. Jeg gjentar. Vi var på ultralyd av kneet.

Så skulle vi handle litt. Vi steamet inn på Stormberg. Superundertøy og fleece til en lang vinter skulle kjøpes, en ny turbukse likeså. Det er litt bekymringverdig at Yme tusler frem til disken og slår av en prat med dama bak disken som om de er gode venner. han viste frem den ny klippen sin og erklærte at han syntes det var på tide at dama klippet seg også. Det er også litt å tenke over at den samme dama kan størrelsene til ungene uten av jeg trenger å si noe. Hun vet også hvilke turbukser Henning har fra før og hvilke han ikke bør prøve for de passet ikke sist gang men finner en perfekt som passer hver gang. Jepp, vi handler endel på Stormberg. I bunn og grunn burde vi bli sponset av Stormberg, men de svarte ikke på mailen min. Jeg fant forøvrig to kjempefine turbukser. Perfekt, for i morgen skal vi på tur.

Vi fant også nesten hele serien som Isa har begynt å lese. Bortsett fra bok nummer fire. Men den er nå bestilt på nett. Klassen hennes er meldt på Norli-junior lesekonkurranse så nå har jeg et virkelig håp om at lesegleden skal vekkes. Enn så lenge er det mest konkurranseinnstinktet..

Så dro vi på kino. Emoji-filmen. Yme var et lykkelig barn, Isa likeså. Eir var fornøyd, det var hun som valgte film. Jeg og Henning lo flere ganger. Kino er stas.

Vi trengte mat. Det ble Thai. Jeg fikk en vannvittig god Tom kha gai eller hva det heter. Nytelse i hver skje. Bortsett fra de skjeene som inneholdt en liten bit av noe vannvittig sterkt som tok følelsen ut av høyre del av tunga mi i flere minutter. Yme spiste friterte scampi, Eir spiste min suppe og Henning fritert kylling. Isa fikk nuddelsuppe og spiste nudlene og Ymes scampi.

Tilslutt satt Isa og Yme og spilte på mobilen utenfor Obs stormarked mens jeg, Henning og Eir handlet. Og så kjørte vi hjem.

Og nå. Nå ser jeg sånn ut.

Og jeg tenker at det å være storbarnsmamma er litt oppskrytt. De gode dype samtalene.. Altså..

Og når man blir degradert til baksetet. Fordi blondie der fremme skal styre musikken..

Vel, hevnen er søt. Nå fungerte det kneet helt fint hele dagen på shopping. Så i morgen. Fjellet, here we come!

5 Kommentarer on Når alt skal gjøres på en dag..

  1. Har du ikke lært noe av toppbloggerne? Her burde jo overskriften vært: Eir skal på ultralyd…

    Så hadde klikkene kommet og vipps stormbergspons i boks;)

  2. Du, jeg har også vondt kne. Muligens ikke av samme grunn som Eir, men jeg vet at det er stor forskjell på å gå med vondt kne i bakker og trapper, og å gå med vondt kne på flat mark. Min sympati til Eir!

  3. Toppersflott og ultralyden gav insikter … ved dette tidspunkt vet du att jag storkoser meg med inlägg og bilder og siden jeg har mött disse ungene så 🙂 Stor klem til ldere alle samman!

  4. Mamma fungerte endelig som lege ungene kunne gå god for, altså? 😉

    Jeg elsker store barn, dype samtaler har man på tur hvor de ikke kan gå med mobilen i hånda. Faller de knuser de skjerm. 😉
    Avdelingholt/ Anja Holt Vil gjerne at du leser denne blogposten Harrytur og bunadMy Profile

Stengt for kommentarer.