Hei.

Jeg håper vi klarer å holde Yme unna alkohol til han minst fyller femti. For han er skrudd sammen slik at han blir helt og fullstendig hekta på ting. Helt og fullstendig.

Det var jo Pokemon. Der har interessen dabbet av. De stakkars pokemons har hverken sett dagslys eller en kamparena på uker, for ikke å snakke om måneder.

Så var det Dragon City. Et spill på iPaden. Drager opp, ned og i mente.

Nå er det matematikk. Han har lastet ned en haug med mattespill på ipaden, han har regnet seg gjennom flere aktivitetsbøker. Han har avansert fra pluss og minus til multiplikasjon og divisjon. I forgårs lærte han seg ellevegangen.

Det er fasinerende hvor kjapt lærdom går inn i et sånnt lite hode. Og fasinerende å sitte på siden og høre hvordan han tenker matte. For alt er matte for tiden. Et glass vann for eksempel. Det er en halv og man trenger to halve for en hel. Så to ganger en halv er en, men deler du en hel på to får du en halv.

99 pluss 37 er 136 fordi man tar et tall fra det som ikke er 99 og da får man 100 pluss 36 og det er 136. Og da kan man alle regnestykker i hele verden med 99!

Femgangen slutter egentlig på femti, men hvis man bare fortsetter å telle fem og fem så kommer man til hundre og da har man telt fem tyve ganger.

I dag satt Isa og gjorde ekstraoppgaver på dataen. Salaby skole. Matte for 3-4 klasse. Det vil si, hun ble degradert til oppgaveleser.

Yme var noe uenig i at kulene het kuler og ikke sfærer, men ellers syntes han det var et greit nivå på oppgavene. Syntes bare litt synd i Isa som hadde gått så mange år på skole og ikke lært mer enn dette her..

Umger har en helt utrolig evne til å suge inn informasjon. Når de har lyst. Jeg vil tro mattefasen snart er over hos Yme. Da finner han noe nytt å interessere seg i. Men utrolig hva han har klart å lære seg på et par tre uker.

Så jeg er bittelitt bekymret for neste høst. Skolestart. Skolen er ikke akkurat bygd opp til skippertak og intervalløkter. Det går i en jevn dur. Med blanding av alle fag. Og jeg er spent på hvordan min skippertakgutt som blir helt hekta, helt oppslukt og mister syn for alt annet enn den ene tingen som interesserer ham der og da vil takle den skola.

Det vil vel helst gå godt. De blir en liten klasse og jeg stoler på at flinke fagfolk vil gi ham de utfordringene han trenger for å ikke stagnere.

Nå er det forøvrig brannvernuke i barnehagen. Så jeg vil tro at mattebøker snart byttes ut med brannslange og hjelm. Det er heldigvis et år til skolestart. Flere tenner skal felles, leker skal lekes. Det skal klatres og løpes og hoppes. Og det skal telles. Når han vil og har lyst. Enn så lenge.

6 Kommentarer on Hekta..

  1. Wow sier bare jeg! WOW! For en kløpper gutt!

    Jeg skulle akkurat til å skryte av min 4 åring som lå i sengen å la sammen 2+2, 3+3, 4+4 og 5+5 Ikveld! Og han talte helt til 30!og jeg ble såååå imponert over han! Som du sier, når de har interesse er det utrolig hvor fort de suger til seg!

    God helg til deg og gjengen din 😘
    Linn/FruBevershverdag som daglig leder i familien O.J. Vil gjerne at du leser denne blogposten Barnehagen med det store hjertet !!! (BARNEKREFT)My Profile

Stengt for kommentarer.