Hei.

Det er ikke lett for en femåring å sikre jevn stabil inntjening gjennom året. Særlig ikke når man er født i januar. Nærheten mellom jul og bursdag fører til at inntektstoppen ligger i februar og bunnen nås allerede i juli etter at hardt oppsparte feriepenger er brukt opp.

Det er heller ikke mange arbeidsgivere som søker etter en femåring. Selv ikke ens egne foreldre anser en til å kunne passe en lillesøster en times tid og tjent penger på det slik som storesøstrene. Nei det er fortvilende få inntektkilder å spore.

Så dagene har vært lange. Og det har med mer og mer iver vært rugget og dratt. For nå nærmet det seg endelig! En tann har nå vært løs i sikkert halvannen måned. Og sikrere inntektskilde enn ens egne tenner som ramler ut etter tur finnes ikke.

Og i dag var endelig dagen. Med en hjelpsom hand fra en ansatt i barnehagen ramlet den første løse tanna ut.

Og ettermiddagen har vært brukt til planlegging. For noen har sagt at et glass med vann er det beste lokkemidlet for den bemidlede tannfeen. Andre igjen mente at å legge den under puta var lurere for sedler klarer seg så dårlig i vann.

Man lytter til erfarne fjellfolk. Isa, som en stund sto i fare for å kun spise suppe da hun mistet nesten alle tennene på en gang, mente at vannglasset var det sikreste. Tannfeer kjemner igjen vannglass som er stategisk plassert på nattbord og de overser dem skjeldent. Bortsett fra en gang i campingvogna da faren hadde stengt alle taklukene slik at den stakkars tannfeen ikke kom seg inn. Heldigvis er det flere ventiler i taket her hjemme.

Tanna ble plassert i vannglass. Men det er en svært dårlig egenskap hos tannfeer at de bare kommer etter at man har sovnet. For hvem i all verden kan sove når man vet at det er store summer i anmasj? I allefall ikke en tannløs femåring.

Heldigvis har tannfeer sovestøv som de kan drysse ned gjennom de samme takventiler som de selv flyr ned gjennom.

Poden sover, tannfeen har vært her. Med mynter. Som i morgen nok kommer til å telles både forlengs og baklengs og alle veier. En første tann har en verdi på kroner femti. Det hadde den også i 2012 så det er lite prisstigning på disse tennene.. Troen på tannfeen derimot. Den er umulig å sette prislapp på. Og det virker som om sysselsettimgen er sikret fremover for her rugges det allerede på neste inntektskilde.

1 Kommentar on Sikker inntjening.

  1. I min barndom skrev Tannfeen et lite dikt om tanna. Papiret ble lagt i glasset sammen med 1 krone. Jeg sparte på alle diktene og har dem fortsatt.

    Mitt diktegen er dårlig utviklet så det ble noe rare vers til mine unger. Da fikk de 10 kroner.
    Åshild Vil gjerne at du leser denne blogposten “å ikke”My Profile

Stengt for kommentarer.