Hei.

Det er valgkamp. Og med det skittkasting så langt øyet og ører ser og hører. I alle retninger og ingen er bedre enn andre.

Personlig så synes jeg det er en uting når barn dras inn i valgkamper. Altså bokstavelig talt lokkes inn med ballonger og godteri på valgboder. Eller står bak valgboder fordi mamma eller pappa står der. Men nok om det.

Det har vært skolevalg. Og jeg viste faktisk ikke at det også er skolevalg helt ned i barneskolen. Men det er det. Og det er fint det. Alle politiske partier har laget et eget partiprogram for barn. Her har det blitt lest partiprogram hele uka. Helt i ro og fred. For jeg mener at unger også skal få gjøre seg opp sin helt egne mening. Uten at foreldres farger og preferanser skal bestemme noe som helst.  At ungene skal få gi en stemme på det partiet man føler gjør det rette for akkurat en selv. Og så litt rett for Norge da..

Men jeg var jo litt nysgjerrig på hva som var de viktigste sakene. Eller DEN viktigste saken. Jeg mener. Voksne snakker om arbeidsledighet, helsekøer og skatt. Og innvandring. Men jeg tenker jo at det må fenge en unge midt der sola ikke skinner.

Så jeg lurte. Er det varm skoleluch? Program mot mobbing? Forurensning og forsøpling? Oljeboring i Lofoten? Støtte til kultur og barneidrett? Lærerløft? Hjelp til fattige barn? E-helsesøstre? Hva fenger unger?

Og jeg ser jo at vi ubevisst har preget våre unger mer enn jeg trodde. Eventuelt så er det et resultat av at vi har valgt å bosette oss der vi bor. I gokk som mange vil kalle det. Det kan også skyldes klamme bakseter, klamme bilstoler, slemme småsøsken og kvalme i alle de mange hundre mil vi har vært på tur i sommer. Mulig også noen gloser fra far på de mest smale stier der campingvogna mer var i grøfta enn der den burde være.

I alle fall. Fasiten er.. det som er aller viktigst og betyr mest når man i livet skal velge seg et parti er: bedre veistandard!

Det aner meg at Miljøpartiet de grønne har en jobb å gjøre blant landets unger. Nedlegging av planlagt E18 faller neppe i god jord. Ei heller forslag om å fjerne alle biler som bruker diesel. For når man først kjører på dårlig vei så er det i allefall en fordel å ha en ordentlig bil. Der man sitter høyt og trygt og med airbag og stor motor som tåler en trøkk. Tog? Funker liksom ikke nord for Fauske. Det må være vei. Brei vei med gul stripe og ikke så mange svinger som vi har i dag!

Så ikke den komme altså. Veistandard..

Men jeg er stolt da, for det å klare å plukke en sak, og å gå målrettet etter den, krever faktisk at man både bryr seg og gidder å tenke. For det er jo en gang slik at ingen parti er perfekte. Man finner ikke et parti der man er enig i alt. Så vil vi som er voksne kanskje si at verdigrunnlag og politisk fløy har noe å si. Men det kommer. Kanskje. For jeg tror det er mange voksne også som finner en sak som de brenner for og så finner partiet som jobber best med akkurat den saken.

Uansett. Sak, grunnlag, enig, uenig. Det aller viktigste vi som borgere av dette landet kan gjøre på søndag, eller på mandag, er å ta et valg. Et eller annet. Samme hva. Og stemme!

Godt valg folkens!

1 Kommentar on Valgets kval.

Stengt for kommentarer.