ANNONSE

Hei.

Selv om man ikke vil innrømme det så er høsten her. Bladene har allerede fått et umisskjennelig islett av gult og de to siste dagene har vinden her minnet oss om hva høststormer kan gjøre.

Og når det virkelig drar seg til, men mørke ettermiddager og surt vær så er det jo fint å ha noe å gjøre inne som ikke inneholder en skjerm.

Vi har i høst fått lov å teste den nye nye kolleksjonen til Playmobil. Vi har faktisk veldig lite Playmobil fra før. Nesten ingen ting. Jeg tror vi har hatt en buss som Eir fikk i gave hos noen da hun var veldig liten. Jeg har hatt en ide om at det liksom er lite å gjøre med  Playmobil. At det ikke er så mye å bygge. Så vi har liksom vært legofolk. Og så har jeg trodd at Playmobil har vært bare for de minste. Av samme grunn, at alt har vært ferdig i store deler i pakken.

Så feil kan man ta. Vi fikk tilsendt bryllupsettene fra City Life serien. Med Limousine som kjørte brudeparet til sermonien, videre til fotografering og til slutt til festen. Isa hadde besøk av ei venninne og de bygget og bygget og bygget. I flere timer var de okkupert. Og så ble det brylluppsfest. Yme var litt usikker på hvordan han skulle leke med dette, for han hadde aldri vært i noe bryllup, men ellers så var det helt greit altså. Riktig så greit var det ikke at bryllupsfesten ble angrepet av Godzilla/King kong.. I form av en litt ivrig toåring. Men hei, da fikk de jo brukt enda litt mer av dagen på å bygge den opp igjen..

Selv om Yme på sin side var fornøyd med bryllupsfesten så var han litt mer ivrig når vi tok fram Porsche 911 GT3. Det var dagen da de store jentene skulle være barnevakt. Hun ene ble jo sittende å bygge sammen med Yme. Lys er det på bilen og det å få batterier og ledninger rett vei kan kreve en stødig fjerdeklassing til hjelp. Uansett. Bilen ble tøff og dekkskiftestasjoen likeså.

Dis på sin side var mest fornøyd i dag. Da var turen kommet til Ponnygården fra Countryserien. “æst!! æst!!!” (hest, for de som ikke kan nordnorsk snakket av en toåring) Det var flere hester, det var hestebæsj(!!) og en trillebår til å kjøre hestebæsjen i. Og det var mus på loftet og en katt til å fange dem. Julie var på besøk i dag også og hun og Isa holdt kaoset under kontroll og fikk loset byggeprosessen i havn. Koblingene mellom de store delene på huset er litt harde å få på, så der trenger man en voksen. Men så blir det veldig stødig til slutt. Slik at Dis faktisk lekte og koste seg uten store ødeleggelser. Men tilslutt sovnet katten på loftet. Selv med to museslakt igjen å spise…

Da vi sa ja til å teste så hadde jeg trodd at det var Yme og Dis som kom til å leke mest med dette. Men det har faktisk vært Isa. Det overrasket meg litt for jeg trodde virkelig hun ville synes at det ble litt for “enkelt”. Men hun storkoser seg, både med å bygge settene og med å leke med dem etterpå. I kveld har hun sittet og bladd i katalogen og ønsker seg nå alveserien til jul. Jeg forsøkte meg med sykehus eller den veldig fine campingserien men fikk bare “hærregud du er så teit mamma”-blikket i retur. Alver trumfer alt! Sånn er det bare..

Godt mulig det havner Playmobil under juletreet i år. Jeg har i allefall skiftet mening. Det er masse utfordringer med å bygge Playmobil og det er alldeles ikke bare for de aller minste. Så der ser man, selv etter fire unger kan man lære noe nytt om leker.

 

 

2 Kommentarer on Ruskevær og Playmobil

  1. Her i huset elsker vi playmobil! Har både sykehus, sykebil og helikopter. Husker jeg lekte mye med deg selv som barn. Lenge etter jeg egentlig følte meg for stor, så alltid med gardinene trukket for tilfelle noen skulle komme forbi. 🙂

  2. Jentene lekte lenger enn “vanlige” jenter. Det er jeg glad for. De har fortsatt i aller høyeste grad beholdt barnet i seg og det elsker jeg virkelig!

    Dine som er så flinke til å leke og spille, klart de har fantasti til å bringe liv til de flotte figurene!!!
    Avdelingholt/ Anja Holt Vil gjerne at du leser denne blogposten Englekoppen er tilbakeMy Profile

Stengt for kommentarer.