Hei.

Vi hadde jo lagt en plan for helga. For jeg har vakt. Henning jobbet dagvaktshelg. Og vi sto oppført som kakeansvarlig på skytterbingoen. Kakeansvarlig baker ikke bare kake, de selger kake, lager kaffe og alt det der også.

I og med at det ikke er dekning på nødnettet der skytterbingoen er og Henning var borte ble jo den bingoen Eir’s ansvar. Jeg mener. Det er jo hun som skyter. Så da kan hun jo ta dugnaden også. At foreldre belemres med slikt er jo litt slitsomt..

Eir ser jo ikke negativt på å bake en kake. Siden hun tidligere i uka har bakt ikke mindre enn to kaker, en runde med muffins, en runde med boller og en runde med kanelboller smalt hun jo sammen en kakebunn på null komma niks.

Så inntraff katastrofen. Ungen ble syk. Kastet opp to ganger faktisk. Måtte ligge på sofaen halve dagen i dag. Nesten feber. Undertegnede måtte derfor pynte den kaka helt selv tidligere i dag. Glemte å ta bilde. Bingoeksperten som var satt opp sammen med oss ble informert og tok ansvar og hentet kake.

Og kaka var visstnok en suksess. Bingomennesker liker bløtkake. De liker ikke skuffkake med sjokoladeglassur, de liker ikke muffins eller ostekake. Det skal være bløtkake. Med krem og godt syltetøy i fyllet. Jeg hadde i multer i dag. Og bringebær og blåbær på toppen. Restene ble spist til kvelds hjemme.

Forøvrig har det vært en fin søndag. Yme har regnet matte. Han fikk ei sånn bok som vi kjøpte på Coop. Med pluss og minus. Yme liker tall. Han er veldig, veldig glad i tall. Jeg tror hjernen hans er konstruert for å tenke i tall.

“fire pluss tre…. hmm, det blir tre mindre enn ti. Det blir sju!” Fasinerende å høre på argumentasjonsrekken.. Så fant vi et mattespill der man sloss mot drager samtidig som man hoderegnet. Veldig kult. Og når han tilslutt fikk knuse mormor i mattespill på Ipaden var lykken stor. Mulig mormor var bittelitt snill, hun er ganske god i matte selv når sant skal sies, men det var ikke mye hun gav bort gratis..

​​
​Dis på sin side testet hvor mange My littel ponys man kan leke med samtidig. Det er ganske mange.

Dagen ble for min del avsluttet på kontoret. Jeg er nesten helt ajour med papirarbeidet. Bedre måte å starte neste uke på finnes jo ikke.

I morgen er det skolestart. Vi har ikke kjøpt noen nye sekker, vi har ikke kjøpt noen nye penal, vi har ikke kjøpt nye klær og vi har heller ikke kjøpt hverken bokpapir, viskelær eller blyantkvessere. Eir er syk så hun skal være hjemme. men Isa har funnet morgendagens antrekk og gleder seg over at lange dager med husarbeid og en sjefete storesøster er over og at frihet og skole endelig er tilbake.