Hei. 

For tre år siden kjøpte jeg en lilje. Tror det heter tigerlilje. Den var en, den var orange og den ble plantet i en stor potte. Den ønsket velkommen på trappa. 

Det meste av planter jeg kjøper dør vanligvis. Men den lilja. Den må ha gener av stål. For året etter så kom den igjen. I samme potta. For potta ble bara satt bak huset i påvente av ny vår.. Og da den kom opp igjen var den ikke lengre en. Den var to. Men gul. 

I fjor var den blitt til fire. Fortsatt gul. Og i vinter har ikke potta engang stått bak huset. Den har stått ved veggen.. 

Og for tre dager siden skjedde underet igjen..


En har blitt til mange, mange.. fortsatt gule. Det er bare utrolig. Jeg vurderer å plante den ut, men egentlig så tror jeg litt at det er den potta som er magisk så jeg tør ikke røre dem. 

Men siden jeg nå først skryter at blomster. Jeg har et steinbed, eller en mur nærmere bestemt. Ca 1/3 dør hver vinter, men i år overlevde nesten alt. Og jeg aner konturene av blomster som bugner utover og danner tepper av farger.. kommer jo aldri til å skje, men altså, det ble ikke så værst.. årest mur..

4 Kommentarer on Det blomstrer..

 1. Så nydelige blomster du har i muren din, å joda med tider og stunder så vil det nok spre seg utover også. Kommer vel litt av hva slags blomster du har plantet. Den lilja di var nydelig, de er ganske hardføre de der, har ett par standhaftige som har bøllet seg frem opp mellom ettpar hekkeplanter og barlindtreet, begge de andre har jeg nå fått tatt ved roten da de begynte å komme opp under rullestolrampa, og der egner det seg dårlig med både hekk og trær.

 2. Så utrolig kult med den muren sånn! Den likte jeg veldig godt!
  Og den gule liljen, fantastisk!

  Jeg elsker liljer!! Og hortensia! Men har overhodet ikke grønne fingre selv, så de har jeg gitt opp. Nå går jeg ku for grønne planter hjemme, med mindre noen er så “dumme” å gir de til meg 🙂
  Linn/FruBevershverdag som daglig leder i familien O.J. Vil gjerne at du leser denne blogposten Det er deijlig å være norsk. I Danmark! På tur med Barnekreftforeningen Østfold!My Profile

 3. Så artig. Jeg tror på at planter må oppdras, og lære hvordan det er der de bor. Da kan de leve lenge!
  Kirsti Vil gjerne at du leser denne blogposten Fredag, del 2My Profile

Stengt for kommentarer.