Hei. 

Svigerfar er fra lofoten. Fra yttersia. Det med yttersia er viktig. For det er bare de tøffeste som klarer seg der. På yttersia er det nemlig tøffe forhold, havet slår rett inn, fjellene stuper rett ned, vinden legger flatt det meste.. 

Ikke i dag. I dag leverte yttersida slik bare yttersida kan..


Frokosten ble fortært på terassen. Å spise frokost  på terassen på yttersida tilhører sjeldenhetene, men siden vi er her ganske sjeldent så faller de hendelsene ofte sammen..


Bak ferieresidensen til svigers er det ei steinur. Og når jeg sier steinur så mener jeg steinur. Med svære kampesteiner som lofottroll en gang i tiden har kastet fra seg i hytt og pine. Fantastisk lekeplass! Klatring opp på dem er en ting. Klatring under og mellom en annen. Og når et svært lofottroll brøler og snøfter i andre enden av en hulegang er det jo så blodet fryser til is og mere til når man finner veien gjennom og ut på andre siden og rundt slik at man lurer trollet. 

Å være fem, og leve seg så inn i leken at pappa faktisk på ekte er forvandlet til et troll og man prøver å redde livet til både seg selv og lillesøster..  Slikt blir det minner av. 

​​


​​​Jeg har vel nevnt et par ganger at Dis elsker å klatre. For henne var det som å våkne opp i paradis. Etter middag var bestillingen “klatre mere store stener” så jeg, Yme, Dis og Eir gikk til fjæra for å klatre på rullesteiner og svaberg. Og se på bølgene. 

​Det ble kveld. En trippende Yme satt nede i stua og ventet på at Dis skulle sovne. Etter en fryktelig hendelse for noen år siden, der Isa, bestemor og gammeltante veltet i båten da de satte garn, (ved land, lårhøyt vann) har Isa på ingen måte tenkt seg i nærheten av noe garnsetting. Yme derimot har aldri opplevd å tro at hans siste time er kommet. Han var klar som ett egg. Særlig siden klokka ble kvart over ti før vi kom oss avgårde. 

Har du noen gang ruslet mot et stille vann i lofoten, men nestenmidnattsolen i ryggen og spenningen sitrende i kroppen fordi du kanskje skal få fiske en fisk? Yme anbefaler opplevelsen på det sterkeste. 


Å sitte i ro i en båt, når fisker hopper rundt deg er nesten umulig.. Enda godt han fikk den største fisken. Og at han ikke datt overbord i iveren etter å ta på den..


Garn ble satt, fisker ble fisket, minner ble lagret i hjernestammen og hippocampus. Yme var på nippet til overstadig lykke.. Vi skulle i land. En uendelig mengde 360 graderssvinger og frem og tilbake senere kom vi oss til bredden. Mulig at Eir skulle funnet en annen dag å lære seg å ro..


På tur ned regnet Yme uavbrutt. “Æ fikk fæm å dein største, ho Eir fikk tre å dein minste å hain pappa fikk to! Du mamma kasta jo ut sluken, mæn æ snurra å å hain pappa tok di av å æ fanga dein å la dei i posen så desværre mamma, du fikk null! Fæm å to å tre bi ti!!!”

Problemet oppsto når vi tømte posen…


“Æ fikk fæm å dein største, ho Eir tre å dein minste å hain pappa to! Ein, to, tre, fire, fæm, sæks, sju, åtte, ni… ni??? Fæm å to å tre bi jo ti.”

Mye fundering over hvordan dette kunne gå opp. Men det var en innlysende forklaring (som i allefall IKKE innebar at han kanskje bare fikk fire)

“Ehm, mamma, no veit æ!”Medfølgende klask i panna… “hain pappa, hain fækk nok to halve! Så da vart de jo feil! Mæn to halve e ein heil så da bi dæ ni!”

Enda godt vi kom til buns i det…

3 Kommentarer on Yttersia leverer. 

  1. i starten av innlegget så tenkte jeg at det ikke bare det er til Inndyr jeg vil dra, da det med bølger ble nevnt fikk jeg flashback til den videosnutter med yme og bølgene og jeg kunne likt meg på den vakreste fisketuren. Men om jeg kunne velge meg et øyeblikk hvor jeg kunne være flue på veggen så må det være da Henning fikk to halve fisk😊😊😊
    Nann Karin Vil gjerne at du leser denne blogposten Å skape sommerminner på hjemmeferieMy Profile

      • Den er Jeg helt med på.. vi har noen delte fisk her og.Men vi holdt på å miste pjokken ut i vannet fra båten her.Han fikk en kjempestor sei og det var vi vi ikke forberedt på. Den dro og pjokken holdt,- og pappaen fikk fått i gutten 😊😊
        Nann Karin Vil gjerne at du leser denne blogposten Å skape sommerminner på hjemmeferieMy Profile

Stengt for kommentarer.