Hei.

For å forfølge mitt innlegg om samsoving. Hva er greia med dobbeltdyne? Til min store skrekk så jeg nettopp et bilde fra et hotell. Dobbeltseng med dobbeltdyne. Jeg ville jo bedt om nytt rom. I allefall ei ekstra dyne. 

Jeg tenker jo at Henning og jeg har et ganske robust ekteskap. Men jeg tror at det som hadde drevet oss rett inn i skilsmisse ville vært om vi måtte ha dobbeltdyne ei uke. Mulig dere da mener det ekteskapet ikke er så robust, men dere om det.

Jeg liker å tulle inn tærne mine. Legge litt teppe under dem og resten over. Henning liker å vifte med tærne i friluft nede i enden der. Det går jo ikke med en dobbeltdyne. Når han skal vifte sine ut drar han jo bort teppet under mine og jeg får ikke sove om ikke tærne er tullet inn. Hvordan får mennesker sove uten at tærne er tullet inn??

Jeg liker ikke luft under dyna. Den må pakkes inn bak ryggen og jeg må ha noe tullet rundt fremme der sånn at jeg har en flik under hodet omtrent. Sånn mer som en kokkong, luftett og fint. Og er det sommer så får man ha tynnere dyne, eller en svært handuk, men kokkongprinsippet gjelder. Henning legger seg på rygg, legger dyna løst over og sover. Det er jo så man grøsser.. Man får ikke kombinert en luftett kokkong og en løs dyne i en dobbeltdyne. Når jeg tullet den inn på yttersiden så ville det jo være et luftrom på innsiden. Og tullet jeg meg inn på innsiden så ville det jo enten bli tomt for dyne på min eller helst hans ytterside! 

Både jeg og Henning like å sove alene. Altså i samme seng, men på hver vår side og så en sånn meter i midten med ingenmannsland. For all del, jeg kan ligge i armkroken og pludre. Men man kan jo ikke sove sånn. For det første så stivner man jo av i nakken ganske fort når man ligger på en arm som ikke er ens egen. Så blir man svett. Pupper klistrer seg til både egen kropp og hans kropp. Pupper kommer i klem. Vet du hvor vondt det gjør å få en pupp i klem? Og så er det bena. Man kan jo liksom ikke ligge med bena strak ut å sove. Og skal man bøye et kne så må de jo enten ligg oppå eller under hans. Eller plassert midt i der ingen mann vil ha et kne. Og da blir det luftlommer og slett ingen kokong. Og sånn skjeformasjon..Jeg kveles. Det var de puppene igjen da. Som kommer i klem og blir svette og ekle på undersiden og så flytter man seg litt og da strømmer det luft inn og man blir iskald på en svett rygg.. Altså, give me my room!! Og dyne.

En annen grunn til å ligge med en meters ingenmannsland i midten er snorking. Jeg skal ikke nevne navn, men en av oss snorker litt. Og den andre har gjerne lyst å beholde trommehinnene mine hele.. Å sovne i armkroken ville jo være som å stå rett ved en dragracebil med frieksos. Ingen trommehinner igjen, blod på hele dobbeltdyna.

Og om man klarer å sovne så flytter man seg jo fra hverandre og ligger på hver sin kant og drar. Hver sin gang. Og våkner. Og kjefter. Dårlig stemning, dårlig, dårlig stemning. Og den som da tilslutt går ut på gjesterommet kan jo liksom ikke ta med seg dyna si heller og må ta til takke med den dårlige som man egentlig bare bruker til unger som overnatter.

Tre sånne netter og det ville vært dobbeltdyna eller oss. 

Heldigvis, Jysk har fine dyner på 210×140. Perfekt. Og kjærlighetsbevarende. 

Men for all del, noen liker dobbeltdyne. Av grunner jeg ikke klarer å tenke meg til. Du må gjerne opplyse meg om du mener du har noen gode argumenter.. Jeg tviler..

I kveld har vi sitter på verandaen. Min kjære og jeg. En nydelig kveld. Med ingefærøl fra Danmark og wisky fudge fra bordershopen i Tyskland. Ny terassevarmer og pledd. Hvert vårt! 

7 Kommentarer on Kan noen forklare meg greia med dobbeltdyne??

  1. Enig med du! Me har prøvd og det (dyna) gikk på hue og ræva ut! Samme problem som deg; Eg må Pakke inn tærene og sove som i kokong 🙂 Mannen her harover hodet og ned til knærene!! Slettes ikkje kompertibelt med ei dobbeldyne så her har me 2 dyner hver = HIMMELSK! 🙂

    lenge leve kjærligheten <3

  2. Veldig enig med deg! Jeg var forresten med ex’en på et hotell en gang som hadde dobbelpute! En lang pute som begge to skulle sove på… den som kom på den ideen burde vært klynga opp etter veggen…
    Puter skal dyttes på, krølles sammen, dras på plass. Prøv det fra hver sin ende…

  3. hehe. kjenner meg igjwn. hadde dobbeltdyne i starten, men så ble det to enkle. var på weekendtur med jobb her i vår og da ha mer vi på hotell med dobbeltdyner. ba om å få enkle da vi var flere som likte å tulle oss inn, men det gikk ikke. så da var det bare å dwle

  4. Koseli mæ dobbeltdyne. Bi fort varmt og eg får tell å bukt teppene under føten uansett.

  5. Vi har dobbeltdyne og vi elsker det!:) Jeg pakker meg godt inn mens min samboer liker å ha bare deler av dyna over seg. Det er også supert når barna kommer opp i senga, de legger seg i midten og ville jo havnet i mellom to enkeltdyner. Så for oss fungerer det fint:)

Stengt for kommentarer.