Hei. 

Første dag på jobb etter ferie. Gikk bra. Ingen store tabber, passord fungerte, husker sånn ca hvordan jeg tok et blodtrykk. 

Men må innrømme at jeg sukket litt da jeg i lunchen sjekket insta og så glade feriebilder fr fjern og nær.. tre uker til hadde slett ikke skadet.. Tidlig ferie har sine ulemper… 

Så hentet jeg de minste i barnehagen. Fornøyde unger som hadde sand fra topp til tå. Før jeg dro hjem.

Møtte Henning utenfor huset. Han hadde akkurat like lite planer for middagen som jeg. Så vi fant ut at det fikk bli kafe. Og jeg gikk inn for å hente Isa og Eir. 

Det var da sjalusien slo inn.. Isa har nemlig snakket om hvor hun gledet seg til hjemmeferie.. 

og der lå hun, henslengt i sofaen, med fjernkontroll.. spisende på smågodtrester fra ferien.. hun hadde tydeligvis ligget der siden hun sto opp, det tydet i allefall haugen med godtepapir på..

Hvor er Eir? spurte jeg..

Vet ikke! svarte hun. 

Eir var på rommet sitt. I fulle drag nøt hun livet med skolefri, foreldrefri og fri fra alt som er plagsomt og kjedelig. Faktisk nøt hun det så til de grader at hun ikke en gang var stått opp av senga.. 

O du herlige barndom. Med sommerferie lang som et år.. Da Isa i kveld sa at hun gledet seg litt til skolen begynte “for det kan jo bli litt kjedelig med SÅ mye ferie” måtte jeg bare tusle en tur på verandaen.. litt sånn smågrønn.. av sjalusi..

1 Kommentar on Sjalu på ungene sine..

Stengt for kommentarer.