Hei. 

Isa har til nå himlet med øynene og sukket tungt når Eir har snakket om shopping og kjøpesenter. Men i dag hadde hun tenkt å snu på flisa. Med hadleliste som inneholdt maskara, lypsyl og t-skjorter gikk hun inn på Strømmen Storsenter med krum nakke..

Det startet som det måtte, Eir snuste seg frem til neglelakkbaren som en blodhund med los. 


“Hvor gammel er hun?” Damen bak disken mønstret Eir opp og ned mens hun så på meg med strengt blikk. 

Hun er ti. 

“Er hun ti?? Er hun ti år?” 

Enda strengere blikk og jeg begynte å lure på hva som var feil, om man trengte ID-kort, kanskje pass for å få den neglelakken. Det sto da “girl manikyr 10-14 år” på menyen.

“Hun er veldig lang til å være ti år!” 

Mulig dagens sminke og høyhælte sko gjorde at dama bak disken trodde jeg prøvde å svindle henne med å la en femtenåring gå som tiåring. Men hun sluttet i allefall å protestere og tok imot Eir med sin valgte neglelakkfarge bak disken. 


Jeg og Isa kjøpte sko til meg. Og så hentet vi Eir. 

“Du må betale for henne! Hun kan ikke bruke fingrene nå, du må bære veska og hun må være forsiktig!!” Dama var ikke blitt veldig mye blidere. Men vi fikk betalt og Eir var strålenede fornøyd. 


Så kom vi forbi en butikk. Isa ble sugd inn til venstre som en liten mutter til en gigantisk magnet. Kjoler. Med glitter.. fantastiske kjoler. Lange, korte, med edelstener og diamanter. 


I Eir’s størrelse. Kan man bli mer skuffet? Frenetisk leting i kartet over senteret om hvor det kan tenkes at slike herligheter i rett størrelse.  Faren overlevde såvidt en lykkelig Eir som prøvde og prøvde og prøvde..


Lenge oppsparte feriepenger ble brukt. Eir ble en kjole jeg er veldig spent på når hun skal bruke rikere..


Så var vi innom en undertøysbutikk. Jeg og Henning skal i et bryllupp. Jeg har kjøpt en kjole. Men trenger en sånn hold in, dytt inn, trykk inn og klem sammen truse og strømpebukse. Det hadde de ikke. Men Isa fikk spurt ekspeditøren om hvorfor det alltid var blonder på undertøy. “Dæ e jo ingen som ser dæ uansett” Ekspeditøren sa at når man har på seg noe fint, føler man seg bedre og blir i godt humør, så man gjør det for seg selv og ikke for andre. Jeg sa at det er for å vise seg frem for kjæresten sin før man legger seg på kvelden. Eller på brylluppsnatten. Ekspeditøren fikk en dyp rynke i panna..

Så var det tid for kaffe, kakao og verdens største vaniljebolle.


Så var det endelig Isas tur. Topper på H&M, bukser på Wow. En maskara og en lypsyl. Men ingen kjole. 

Tiden begynte å renne ut, vi måtte gå til bilen for å rekke avtalt oppmøtetidspunkt hos tante. 

Og der åpenbarte den seg. Butikken med kjolene i Isas størrelse. 

Etter mye tankevirksomhet, mens klokken tikket og takket falt valget på en hvit drøm. 

Men o store krise. Feriepengene var jo brukt på en Alvin og gjengen film, hårpynt, leker og annet i løpet av ferien…. 

Det er fimt å ha en storesøster som tråkker opp løypa. Som i løpet av dagen hadde fått både neglelakk og sminkekoster. Til samme pris som en hvit kjoledrøm. Så det ble kjole.. 


Ettermiddagen ble tilbrakt hos tante Mette på Ski. Med pokemonjakt og lek med Bella. 


“Mamma! Dagen i dag har vært ein innertier!” Sitat Isa..

2 Kommentarer on En innertier..

 1. Jeg digger de ungene dine altså😊 De kunne vært mine alle sammen: vesker, sminke, kjoler, lakkbar og en samler av ting (digger folk som samler på noe sånn som Yme).
  Jeg lo som bare det da jeg leste innlegget, for jeg ser det for meg der på Strømmen Storsenter.
  Neste gang så ringer du Anja og meg. Vi bor ikke langt unna, og jeg skal love deg at vi bistår dere i kjolekjøp, neglelakkering og hold in truser.
  Koselig å se Mette igjen forresten😊
  Louise Vil gjerne at du leser denne blogposten Fordommer og barn: Da Gabriel møtte lesbene!My Profile

 2. He, he jeg er jo dårlig på shopping, men jeg liker oppdateringene dine. De får meg til å tenke at jeg gjerne skulle vært flue på veggen og kanskje shopping er mer humoristisk enn jeg kan tenke meg.
  Takk for at det i alle fall er noen shoppingturer jeg ser frem til med glede 😀 Deres!!, det være seg når dere handler hvite kjoler, campingvogn eller bil 😀

  Nyt ferien videre

Stengt for kommentarer.