Hei. 

Det jeg glemte å si i gårdagens innlegg var at den greia Henning bruker for å skru ned labbene på vogna knakk. Han drillet den tvers av. 

Dagen i dag startet derfor med at Henning stakk avgårde før jeg våknet ordentlig. Han skulle til alle menns store våte drøm. Den nye Biltema rett ved Gøteborg. Den er stor, den er gigantisk, den er over to etager. 

Han kom tilbake som en lykkeligere mann og med mye kjekt å ha i posen. Viktigst var sånn greie til å sette på drillen til å skru opp labbene med. 

Alles humør var noe bedre i dag. Milene mot norge og grensen gikk nesten uten krangel. Bare litt. Men som Yme sier, det er ALLTID vi andre som begynner. Det er i allefall IKKE han.


Da vi stoppet ved Norby shoppingsenter på Svinesund fant jeg også ut at Dis har lært seg å bruke kameraet på telefonen min. Baksetelivet var godt dokumentert..


Alle var klare for pause og mat. Asiatisk fastfood i Olav Thons rike. We like it! Og en tur innom Maximat for litt kjøttpålegg og Polarbrød. De har ikke polarbrød i Danmark. Isa har levd på tørre rester i en uke nå. 


Så skulle det være usle femten mil igjen. 

“Men i svarte.. snart tomt for olje. Det skal da holde til service…”

Med tanke på at service er når vi kommer til Trondheim om ei uke og vi drasser rundt på ei relativt svær vogn så er vår nye XC90 tilgitt. 

Jeg goglemapet oss frem til en Esso i Sarpsborg. Det var rett nok Esso pumper med verdens dyreste diesel, men det var Deli Deluca butikk. Henning med rynke i panna og stor tvil om at ekspressoselgende menn i forkle hadde vett på motoroljer.. 

Mekonomen var ikke så langt unna. Bare over E6, forbi en kirke og noe greier. Knøtt parkeringsplass så vi stilte oss bak obsbygg mens Henning jogget inn og fikk tak i Castrol Edge Proffesional. Noe faktisk undertegnede googlet frem at var det vår kjære bil lengtet etter.. 


Men SÅ var det strake veien til mormor.. 

Yme fikk akkurat litt for sent hjelp av Isa til å sette på film, så da kunne han ikke se mer film denne bilturen. Noe som helt klart var vår feil. 

“Tænk om dæ ikke va land i værden, tænk om alt va hav, tænk om vi ikke hadde båta! Ka sku vi gjør da? Og da da måtte vi bærre svøm, mæn om vi ikke kuinne svøm så måtte vi bærre vær på land. Mæn dæ va jo ikke nåkka land! Ka ska vi gjør da???” 

Å komme i rett fil, ikke havne feil og inn i Oslo sentrum men ut på landet dit man nå inderlig lengter i en sånn taleflom er ikke lett. Men vi klarte det. Til tross for en iherdig navi som prøvde å lure oss inn på E6 nordover og om Sørumsand. 

Endelig og med svette ører rullet vi inn på plassen der vi har vogna hos mormor. Ungenes mormor sto der allerede og trippet. Gjensynsgleden var stor. Sol og lykke.


Min mormor har døra rett ut i skogen. Bokstavelig talt. Og på den halvannen uken vi har vært i Danmark har blåbærene rukket å bli modne. Så ungene sto på gårdsplassen hos oldemor og plukket blåbær.. så mye bedre enn å sitte i bil å se film.. 

…. så merkelig da at de resten av kvelden har sittet med nesa i hver sin iPad.. 


I morgen har vi ingen planer. Vaske klær og ta et bad.. hviledag. Eir har sagt at hun ikke skal vekkes, Isa likeså. Kjenner jeg Dis rett så står hun vel opp fem. Siden hun har sovet til ni hele Danmarksturen…

3 Kommentarer on Strake veien til mormor..

  1. høres ut som en fortreffelig ferie. her er det lofotferie med gråvær og reng. minstefrøkna på litt over året ha funnet ut at morran er en gang mellom fem og seks

  2. Dere barn altså kjørt rett fordi oss! Dere skulle jo stoppet her og hilst på oss, Laila!
    Hvor lenge sov Dis idag da? Håper hun holdt seg noe lenger enn til kl 5, for det er tiiiiidlig!
    Kos dere på ferie hos mormor – tipper det var gjensidig gjensynsglede 💙
    Linn/FruBevershverdag som daglig leder i familien O.J. Vil gjerne at du leser denne blogposten Skal jeg gi deg ett godt råd? Hilsen Markus 1,5 årMy Profile

Stengt for kommentarer.