Hei. 

Om Isa hadde gledet seg til Lalandia så hadde Henning gledet seg til dagen i dag. 

Ferge til Tyskland og verdens største grensehandel. Fire etager med taxfree.. 

Jeg gledet med sånn passe. Fire etager vinmonopol. Hvor mange knuselige flasker blir det? Sikkert millioner. Og med våre fire unger. Der i allefall tre river ned alt de er i nærheten av. Joda. 

Vi kom oss med ferga. Turen over gikk fint, vi fNt rett fil og svingte inn til Bordershop Puttgarden. 


Vi hadde ingen mynter så vi satset på at det gikk an å få tak i vogn inne. Det gjorde det ikke.  Oppe i andre etage. Omgitt av flere vinflasker enn jeg noengang i mitt liv har sett skulle jeg og ungene vente mens Henning gikk ut igjen. Han kom raskt tilbake. Det var ikke bare å gå ut, man måtte følge pilene gjennom butikken. “Vi får høre i kassen om de har sånne mynter til å putte i vognene” Ordet her er vi… Vi, sa han. Så når han gikk begynte vi også å gå. 

Jeg tror ikke Hemming selv hørte at han sa vi… For han gikk… fort.. og ble borte. Eir hamg tydeligvis på og ble borte.. Jeg, med en shoppelysten Dis, en forvirret Isa og en etterhvert noe betuttet Yme hang ikke på.

Skulle vi følge de gule eller de røde pilene? I allefall ikke litt gult og noe rødt. Hvor var egentlig utgangen og skulle vi gå dit eller skulle vi gå dit vi egentlig sto. 

Vinhyller tårnet seg opp, Yme turte knapt røre seg da jeg sa at om han knuste noe måtte vi gi fra oss alle pengene vi eide. Isa forbannet faren nord og ned. 

Ved en palle med Gin, Whisky og et eller annet annet sa Yme “Mamma! No e vi fortapt!”

Med en sprellende Dis mellom bena, en fortapt Yme og en arg Isa prøvde jeg å ringe Henning. Men han tok jo ikke telefonen. Hva jeg da tenkte om Tysklandstur, Bordershop og taxfree skal jeg ikke skrive.. 

Eir tok telefonen. Hun forsto ikke hvorfor vi ikke bare hadde fulgt etter henne og faren, de hadde jo hentet vogn og var på tur opp i andre etage igjen… mhmmm.. 

Det ble et gledelig gjensyn ved trappen. Dis fikk sitte i vogn og fant sin elskede YouTube på telefonen min, vi fant godteriavdelingen og skuldrene senket seg. 

Valgets kvaler…
Litt store øyne.. “mamma, denne butikken har ailt æ lika!”
Vi har så mange lykkelige, stille, rolige stunder å takke YouTube for..

Så gikk vi ned igjen. Isa skulle ha rødvin. Det vil si, hun ville vi skulle kjøpe rødvin slik at Eir kan lage rødvinsaus. 

Henning ville ha alt. Særlig den konjakkflaska til 29000 kroner.. lurer på om de selger mange av den?

De solgte i allefall mye av alt det andre. Hvor mye drikker folk egentlig? Nå er jeg litt inhabil siden jeg aldri drikker alkohol, men når du laster to fulle handlevogner med sprit, da tar du kanskje litt vel hardt i selv om det er billig.. 

29000 for ei flaske konjakk…
Ei sånn har vi vist med hjem..
Bildet lyver, den er stoooor.. sånn fem liter stor..

Tilslutt kom vi til brusen. Jeg ble lykkelig for de hadde Scwppers Ginger Ale. Isa og Yme fant iste, Eir fant Fanta og så fant vi sjokolademelk på boks. I sannhet en fin etage. Og så fant vi litt sånn småtteri ellers også.. som hårturban.. slik at man slipper å bruke handuken i håret.. Og godteripizza.. og aluminiumsformer og papptallerkner..
O du kjære YouTube.. vi takker deg så inderlig mye..Vi kom oss ut uten å knuse noe. Og kjørte litt lengre og fant en trivelig by. Burg auf Fehrmarn. Spiste på en koselig resturant, forsto menyen sånn passe.. 


Apfelstrudel!!
Lykkelig grensehandler
No har æ vært i Tyskland

Så tok vi ferga tilbake til Danmark. Fikk kongeplass når vi endelig kom med. Fikk kjøpt parfyme og så klart noe ny sminke. 

Og kjørte først i land i Danmark. Henning var så fornøyd med det at han gasset forbi ca tolv tollere som kom ut av bua si for å begynne å stoppe fergeturister, videre gasset han på ut på motorveien. Så vi kjørte bare halvannen mil ekstra for å komme tilbake til campingen.

Ny sminke prøvd og funnet godkjent
Utsikt fra bilen.. kongeplass

Men slikt legger ingen demper på glade grensehandlere. Tilbake i vogna har vi pakket og nå er vi så godt som kjøreklare til i morgen. Camping er bestilt ved Gøteborg. På Setskog venter mormor.. usle 80 mil skiller oss. Vil tro det gledes til vi ruller inn på torsdag..

1 Kommentar on Bordershop

  1. Jeg har slike hårturbaner, og vi som har litt lenger hår enn deg elsker dem! Hehe, men vi snurrer den som ett vanlig håndkleturban og knappen i nakken. Du så vesentlig festligere ut enn meg, jeg elsker det!!!!!

Stengt for kommentarer.